Σπιτικό φλαν με σπαγγετίνι

Written by on 12/10/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
5 κουτ. σουπ. βούτυρο
8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
3 πράσα, ψιλοκομμένα
150 γραμ. σπαγγετίνι
150 γραμ. τυρί κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
150 γραμ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σουπ. γάλα
2 αυγά
Μερικές ροδέλες ντομάτας
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά τα πράσα.

2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τα πράσα.

3) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε το μπέικον.

4) Σε έναν τρίφτη τρίβετε τα τυριά.

5) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε τις ντομάτες.

6) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε ροδέλες τις ντομάτες.

7) Σε ένα τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε το βούτυρο.

8) Αφήνετε το βούτυρο λίγο να κάψει.

9) Μόλις κάψει το βούτυρο προσθέτετε το μπέικον και τα πράσα.

10) Αφήνετε λίγο τα υλικά σας να κάψουν λίγο.

11) Όταν κάψουν τα υλικά κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά.

12) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε μπόλικο αλάτι.

13) Προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα με το αλατισμένο νερό τα σπαγγετίνι.

14) Βράζετε τα σπαγγετίνι μέχρι να μαλακώσουν.

15) Μόλις μαλακώσουν τα σπαγγετίνι τα σουρώνετε καλά σε ένα σουρωτήρι μέσα σε έναν νεροχύτη.

16) Ξανά βάζετε τα σπαγγετίνι στην κατσαρόλα.

17) Συνεχίζετε προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο.

18) Ανακατεύετε καλά.

19) Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες 24 εκ.

20) Προσθέτετε το μείγμα με τα σπαγγετίνι στην βουτυρωμένη φορμά.

21) Απλώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μαρίζ.

22) Προσθέτετε πάνω από το μείγμα τα πράσα και το μπέικον.

23) Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά.

24) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το γιαούρτι, το γάλα, τα σπασμένα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

25) Ρίχνετε το μείγμα των τυριών επάνω από το σπαγγετίνι με το μπέικον και τα πράσα.

26) Τοποθετείτε τις φέτες ντομάτας επάνω από το μείγμα.

27) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

28) Ανοίγετε την πόρτα του προθερμασμένου φούρνου και τοποθετείτε την φόρμα σας σε αυτόν.

29) Ψήνετε το φλαν για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

30) Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά ροδίσει και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το φλαν αποσύρετε την φόρμα από τον φούρνο.

31) Σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το μπέικον με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το πράσο με άλλο χορταρικό της αρεσκείας σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ροδέλες ελιών.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα και να κάνετε το φαγητό πικάντικο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist