Το πορτρέτο της Κωνσταντίνας που ξέρει να «χορεύει» με τη ζωή!

Written by on 12/10/2023

image_print

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, με τη μαγική ικανότητα να μεταμορφώνουν την καθημερινότητά μας. Με τη φωτεινή τους προσωπικότητα και το χαμόγελο που πάντα φέρνουν μαζί τους, αναζωογονούν την ατμόσφαιρα και τη διάθεσή μας. Όσους περισσότερους έχεις από αυτούς δίπλα σου, τόσο πιο χαρούμενος είσαι!

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Κωνσταντίνα Θεοδωρίδου! Η οποία με την ιδιότητα της γυμνάστριας, έχει επωμιστεί τον παραπάνω ρόλο σε γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων της πόλης, όπου και εργάζεται. Πάντοτε πρόθυμη να σε βοηθήσει και να λύσει την οποιαδήποτε απορία σου.

Ποια είναι όμως η Κωνσταντίνα και πως ο αθλητισμός κατέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της?

« Από μικρή ήμουν ένα ιδιαίτερα υπερκινητικό παιδί. Στην ηλικία μόλις των 4 ετών λοιπόν, ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη ρυθμική γυμναστική σε γνωστό σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Συνέχισα το άθλημα της ρυθμικής, έχοντας πάρει διακρίσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγωνίστηκα για την Ελληνική ομάδα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στο Πάντερμπορν της Γερμανίας και στην Σόφια της Βουλγαρίας. Ένας δύσκολος τραυματισμός ωστόσο, με άφησε για μήνες εκτός και έτσι αποφάσισα στην ηλικία των 12-13 να σταματήσω. Αν και τα χρόνια του πρωταθλητισμού ήταν αρκετά δύσκολα, είναι κάτι που αναμφίβολα δεν το μετανιώνω και ευχαριστώ τους γονείς μου που με έβαλαν σε όλο αυτό. »

Επόμενος «καλλιτεχνικός σταθμός» για την ίδια αποτέλεσε ο χορός, με τον οποίο ασχολείται μέχρι και σήμερα…

« Ξεκίνησα τον χορό στην ηλικία των 13ων ετών. Ξεκίνησα με Latin και μπήκα κατευθείαν στην αγωνιστική ομάδα της σχολής στην κατηγορία all ladies latin. Συνειδητοποίησα όμως πως από μόνο του αυτό δεν με κάλυπτε. Έτσι, λόγω και της ευλυγισίας που είχα αποκτήσει από την ρυθμική, ασχολήθηκα και με τον σύγχρονο. Πήραμε μέρος σε πάρα πολλούς αγώνες τόσο στο all ladies latin ( cha-cha, rumba, paso doble, jive, rumba), όσο και στο σύγχρονο, κατακτώντας χρυσά και ασημένια μετάλλια. Μόλις στην ηλικία των 17, επέλεξαν να βρίσκομαι στην επαγγελματική ομάδα. Διοργανώναμε ελληνικές βραδιές και λάτιν, σε ξενοδοχεία της πόλης. Εκεί είχα την ευκαιρία να χορέψω και σε ζευγάρι, χορούς όπως salsa και bachata. Τους οποίους βέβαια ήδη γνωρίζαμε, από τα latin bar της πόλης. »

Οι σπουδές της φυσικά, δε θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που η ίδια ήθελε για τον εαυτό της. Μια επαγγελματική σταδιοδρομία, συνυφασμένη με όλα αυτά τα αθλητικά βιώματα που την ακολουθούν από μικρή ηλικία.

« Δε θα μπορούσα να είχα επιλέξει κάποιο άλλο επάγγελμα. Μοναδική μου επιλογή ήταν φυσικά η γυμναστική ακαδημία, στην οποία κατόρθωσα να ενταχθώ. Έκτοτε δούλεψα και σαν προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής, καθώς ήταν και η ειδικότητά μου στην σχολή, αλλά και ως δασκάλα χορού στην σχολή την οποία ήμουν και εγώ μαθήτρια τόσα χρόνια. Μετά την πανδημία του covid 19 αποφάσισα να ασχοληθώ παραπάνω με το κομμάτι του fitness, παίρνοντας όλες τις πιστοποιήσεις που ήταν απαραίτητες όπως personal training, group training, indoor cycling, pilates Mat & Reformer. 

Σήμερα, εδώ και 2 μισή χρόνια , εργάζομαι σε γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων. Στον ελεύθερο μου χρόνο ακόμα χορεύω και ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σε διάφορες εκδηλώσεις. 

Μελλοντικός μου στόχος είναι να ανοίξω κάτι δικό μου όπου θα έχει και personal training αλλά και group, συμπεριλαμβανομένων και μαθημάτων χορού. »

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist