Καστανόσουπα με τυρί blue cheese
Written by Θεοφανώ Νακίδου on 09/02/2021
Υλικά: |
250 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 2 μικρά κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους 2 πατάτες μεσαίες κομμένες σε κύβους 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 150 γρ παρμεζάνα τριμμένη 50 ml λευκό κρασί 100 γρ blue cheese 80 γρ φρέσκο βούτυρο 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή έτοιμο αλάτι,πιπέρι |
Εκτέλεση: |
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πατάτες. Μόλις πάρουν χρώμα τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όσο ζωμό χρειαστεί μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας για να βράσουν για 30′ λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε την σούπα μας να βράσει για άλλα 15 ‘ λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο ,την παρμεζάνα και αλατοπιπερόνουμε. Με ένα μπίμερ χτυπάμε την σούπα μας και την περνάμε από σήτα. Βάζουμε μέσα το blue cheese κομμένο σε κύβους και αφήνουμε να λιώσει και να πάρει μια βράση. (στο σημείο αυτό αν θέλουμε αραιώνουμε την σούπα μας με λίγο ζωμό) Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο ,πιπέρι και θυμάρι. |
(αν θέλετε μπορείτε να μου στέλνετε τις απορίες και τα σχόλιά σας στην προσωπική μου σελίδα στο Fb )