Υλικά
500 γρ. βερίκοκα
1 κρεμμύδι, ξερό
1 πιπεριά τσίλι
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. ξίδι, λευκό
3 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. χυμό μήλου

Για το σερβίρισμα
150 γρ. γραβιέρα
10 ντοματίνια
100 γρ. πολύσπορα κριτσίνια
10 κεράσια
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. σταφύλια
100 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ.

Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι σε λεπτές φέτες και τρίβουμε το τζίντζερ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι και το τριμμένο τζίντζερ για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε τα βερίκοκα, το κάρδαμο, το αλάτι, την κανέλα, τη ζάχαρη και τον χυμό μήλου.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το chutney σε ένα μπολάκι και συνοδεύουμε με γραβιέρα, ντοματίνια, κριτσίνια, κεράσια, ανθότυρο, σταφύλια, και καρυδόψιχα.

Tip
Φυλάσσουμε σε βαζάκια κλεισμένα αεροστεγώς στο ψυγείο για 5 ημέρες.

Πηγή