Μια πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα με αφράτη βάση από σιμιγδάλι , φιλέ αμυγδάλου και ολόκληρα πολτοποιημένα πορτοκάλια ! “Ζωντανή” γεύση πορτοκαλιού με μια απαλή κρέμα που κυριολεκτικά την απογειώνει!!!

Υλικά

Παντεσπάνι
4 αυγά
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 ολόκληρα πορτοκάλια βρασμένα & πολτοποιημένα
10 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι baking powder
1 κγ εσάνς βανίλιας (προεραιτικά)
½ κούπα αμύγδαλα φιλέ (ωμά)
½ κούπα αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα

Σιρόπι
1 ½ ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ grand marnier ή φλούδες ενός πορτοκαλιού

Κρέμα
1 φακέλάκι άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι
1 φακελακι άνθος αραβοσίτου βανίλια
Ζάχαρη άχνη & γάλα ( όπως αναγράφονται στην συσκευασία τους)
 
Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το baking powder, το σιμιγδάλι ,τα ωμά αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε σε ταψί 30 Χ 28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει . Αν επιλέξουμε να βάλουμε λικέρ , το προσθέτουμε στο τέλος.

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να απορροφηθεί. 

Ετοιμάζουμε τις κρέμες (όπως αναγράφονται στη συσκευασία τους) , κι αφού έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι. Πρώτα την κρέμα βανίλιας και μετά την κρέμα πορτοκαλιού.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμη:  Η Martha Stewart μας δείχνει τη συνταγή για τα πιο νόστιμα Ποπ Κορν!

Μαρία Γιαννούλη