Κριθαράκι με καλαμαράκια
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 01/10/2024
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
1/2 καλαμαράκια μικρά ολόκληρα, καθαρισμένα 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο 350 γραμ. κριθαράκι 1 ποτήρι κρασί λευκό 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη 4-5 κουτ. σουπ. δυόσμος ή βασιλικός ψιλοκομμένος αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά τα καλαμαράκια σας. 2) Τραβάτε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια προς τα έξω. 3) Αφαιρείτε το στόμα από τα καλαμαράκια. 4) Καθαρίζετε τα εντόστια και το κόκαλο στο κάτω μέρος. 5) Πλένετε ξανά τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. 6) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε και ζεσταίνετε το λάδι. 7) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. 8) Σοτάρετε στο τηγάνι σας τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι. 9) Συνεχίζετε προσθέτοντας το κριθαράκι. 10) |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να 2) |
Καλή απόλαυση