Σπιτικό λικέρ μήλο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 28/09/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: – ) ( Μερίδες: 1 λίτρο περίπου ) |
1 κιλό κόκκινα μήλα 480 ml βότκα 480 ml κονιάκ 200 γραμ. ζάχαρη 130 ml νερό 2-3 ξυλάκια κανέλας 10 καρφάκια γαρίφαλα |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε τα μήλα. 2) Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα μήλα κυδωνάτα. 3) Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. 4) Προσθέτετε στο βάζο με τα μήλα την βότκα, το κονιάκ και τα μπαχαρικά. 5) Σφραγίζετε καλά το σκεύος και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 30 μέρες. 6) Μετά από 30 ημέρες ανοίγετε το σκεύος και αφαιρείτε τα μπαχαρικά. 7) Σε μία λεπτή σήτα μέσα στον νεροχύτη στραγγίζετε το υγρό 2-3 φορές. 8) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το νερό και την ζάχαρη. 9) Αφήνετε λίγο το σιρόπι να κοχλάσει. 10) Μόλις κοχλάσει το σιρόπι σας το αφήνετε στην άκρη λίγο να κρυώσει. 11) Ρίχνετε το λικέρ που φιλτράρατε μέσα στο σιρόπι. 12) Ανακατεύετε καλά. 13) Σφραγίζετε καλά και αφήνετε το μείγμα μέσα στο σκεύος για άλλες 20-30 μέρες. 14) Όταν περάσουν οι 20-30 μέρες σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα μήλα με άλλο φρούτο της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με ζάχαρη καστανή. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την βότκα ή το κονιάκ με άλλο αλκοολούχο ποτό. |
Καλή απόλαυση