Υλικά  
Για το κέικ

250 γρ. βούτυρο
Ι κούπα ζάχαρη καστανή
4 αυγά
1 ½ κούπα γάλα
3 κ.γ baking powder
4 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. κρέμα πραλίνας (μερέντα)

Για το γλάσο

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ βούτυρο

Για το πασπάλισμα

100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για το κέικ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το γάλα και το baking powder.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος ρίχνουμε την πραλίνα και ενσωματώνουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

Αφού ψηθεί , αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά.

Βάζουμε το κέικ σε σχάρα και περιχύνουμε το γλάσο.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φουντούκια.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμη:  Υγρό και νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Μαρία Γιαννούλη