Σπιτικό γρήγορο λικέρ με ρόδι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 16/11/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 5-10 λεπτά ) ( Χρόνος βρασίματος-μαγειρέματος: 2 λεπτά ακριβώς ) |
3 ποτήρια σπόροι ροδιού 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια τσίπουρο Ξύλο κανέλας Γαρίφαλο |
Εκτέλεση |
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε όλα τα υλικά για το λικέρ ( σπόροι ροδιού, ζάχαρη, τσίπουρο, ξύλο κανέλας & γαρίφαλο ). 2) Βράζετε τα υλικά σας για 2 λεπτά ακριβώς. 3) Μόλις περάσουν τα 2 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 4) Αφήνετε να κρυώσει. 5) Σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε για 24 ώρες. 6) Όταν περάσουν οι 24 ώρες σουρώνετε το λικέρ σας σε ένα τουλπάνι μέσα σε μία λεκάνη ή κατσαρόλα. 7) Γεμίζετε με την βοήθεια ενός χωνιού μπουκάλια ή καράφες ή βαζάκια με το λικέρ σας. 8) Σερβίρετε σε ποτήρια και διακοσμείτε ( προαιρετικά ) με σπόρους ροδιού και φυλλαράκια δυόσμου. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το τσίπουρο με ούζο ή κονιάκ. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τους σπόρους ροδιού με φρούτα εποχής ( π.χ φράουλες, κεράσια, βύσσινα κ.α.λ ) και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με ροδέλες λεμονιού ή lime. |
Καλή απόλαυση