Σπιτική σαλάτα με καπνιστό σολομό και ταρτάρ αβοκάντου
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 17/02/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά ) ( Μερίδες: 6 ) |
2 ώριμα αβοκάντο 1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κουτ. σουπ. άνηθο, ψιλοκομμένο 2 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι 200 γραμ. καπνιστό σολομό 2 κουτ. σουπ. κάππαρη Αλάτι & πιπέρι 1 φύλλο μαϊντανού ( για την διακόσμηση της σαλάτας ) |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά σας. 2) Κόβετε το αβοκάντο στα δύο. 3) Βγάζετε το κουκούτσι ( με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας ). 4) Καθαρίζετε τη σάρκα του αβοκάντου. 5) Κόβετε το αγγούρι, το αβοκάντο και την ντομάτα σε μικρά κυβάκια. 6) Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα κυβάκια και προσθέτετε τον άνηθο, το σχοινόπρασο, τις 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι τον χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του λεμονιού. 7) Ανακατεύετε καλά. 8) Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστεί καλά. 9) Όταν περάσουν τα 30 λεπτά βγάζετε από το ψυγείο και στην συνέχεια με τη βοήθεια ενός στρογγυλού τσερκιού στήνετε το μείγμα σας στο πιάτο. 10 Στολίζετε από πάνω με τον καπνιστό σολομό και την κάππαρη. ( Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα ). 11) Διακοσμείτε με ένα φύλλο μαϊντανού. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση