Σπιτικά ρυζομακάρονα με γαρίδες και μελάσα

Written by on 13/09/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά )
( Μερίδες: 2-3 )
250 γραμ. γαρίδες, καθαρισμένες
300 γραμ. ρυζομακάρονα ( νούντλς ρυζιού πλατιά )
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε λωρίδες
1 κουπ. τσαγ. ρόκα
20 ml ρακί
40 ml ντοματοχυμός
25 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. πούδρα κόκκινης πιπεριάς
70 ml μελάσα
1 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ. σουπ. σάλτσα σόγιας
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σας.

2) Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις γαρίδες σας.

3) Καθαρίζετε και κόβετε σε λωρίδες το καρότο σας.

4) Πλένετε, βγάζετε τα σπόρια και πολτοποιείτε την πιπεριά σας σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει
πούδρα.

5) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε νερό και το αφήνετε να κοχλάσει.

6) Μόλις κοχλάσει το νερό σας ανοίγετε και προσθέτετε τα ρυζομακάρονα.

7) Με την βοήθεια μίας πιρούνας ανακατεύετε και ξεμπλέκετε τα ρυζομακάρονα.

8) Αφήνετε τα ρυζομακάρονα σας μέσα στο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

9) Όταν μαλακώσουν τα ρυζομακάρονα κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

10) Βάζετε σε έναν νεροχύτη ένα σουρωτήρι, ρίχνετε και σουρώνετε τα ρυζομακάρονα σας.

11) Ανοίγετε την βρύση του κρύου νερού και ξεπλένετε τα ρυζομακάρονα σας.

12) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο.

13) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να κάψει.

14) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο σας προσθέτετε την πούδρα της κόκκινης πιπεριάς.

15) Σοτάρετε την πιπεριά σας για 1-2 λεπτά.

16) Όταν περάσουν τα 1-2 λεπτά και σοταριστεί η πιπεριά σας προσθέτετε τα καρότα.

17) Σοτάρετε τα καρότα με την πιπεριά σας για 1-2 λεπτά ακόμη.

18) Σβήνετε τα υλικά σας με το ρακί.

19) Αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

20) Μόλις περάσουν τα 1-2 λεπτά και εξατμιστεί το αλκοόλ σας προσθέτετε τον ντοματοχυμό
και τα υπόλοιπα υλικά σας εκτός από την ρόκα.

21) Ανακατεύετε τα υλικά σας καλά με μία ξύλινη κουτάλα ή πιρούνα.

22) Αφήνετε την σάλτσα σας μέχρι να δέσει.

23) Τέλος προσθέτετε τα νουντλς και την ρόκα.

24) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με την ξύλινη κουτάλα ή την πιρούνα.

25) Κλείνετε το μάτι της κουζίνας και κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά.

26) Σερβίρετε τα ρυζομακάρονα σας σε πιάτα ή πιατέλα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή πάπρικα καυτερή και να κάνετε πιο
πικάντικο το φαγητό σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμες πιπεριές.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με άλλα θαλασσινά της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με μανιτάρια κονσέρβας ή ζωμό λαχανικών.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε φρέσκια ντομάτα.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα ρυζομακάρονα σας με σουσάμι άσπρο ή μαυροσούσαμο.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μία κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας για να γίνουν πιο έντονα
σε χρώμα.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με καραβίδες.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59