Γευστική πανδαισία με μπισκότα, ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!!!!
Written by Μαρία Γιαννούλη on 22/06/2020
Ένα υπέροχο , αφράτο και δροσερό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει όχι μόνο για την ανάλαφρη γεύση του , αλλά και για την ευκολία του στον τρόπο παρασκευής του . Ιδανικό γλυκό για όλες τις περιστάσεις !
Υλικά |
500 γρ. φυτική σαντιγί 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 250 γρ. κουβερτούρα 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ 1/2 φλιτζ. φρέσκο γάλα ή εβαπορέ 1 σφηνάκι κονιάκ ή ή λικέρ της αρεσκείας σας (προαιρετικά) Για την επικάλυψη Κουβερτούρα λιωμένη Νιφάδες ή δάκρυα λευκής σοκολάτας , τρίμμα κουβερτούρας ή ξηρούς καρπούς . |
Εκτέλεση |
Χτυπάμε με το μίξερ την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί , ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα για να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε μπολ το φρέσκο γάλα με το κονιάκ και βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα . Στρώνουμε μία στρώση μπισκότα και βάζουμε την μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση με μπισκότα. Λιώνουμε την κουβερτούρα κι αφού κρυώσει λίγο , την προσθέτουμε στην υπόλοιπη μισή κρέμα κι ανακατεύουμε . Την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε την επιφάνεια με σαντιγί και ξηρούς καρπούς ή τριμμένη κουβερτούρα . Αν θέλουμε κάνουμε και τρίτη στρώση μπισκότων πάνω από την σοκολατένια κρέμα και περιχύνουμε με επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα στην οποία προσθέτουμε και 2 – 3 σταγόνες ελαιόλαδο να γυαλίσει . Στολίζουμε την επιφάνεια με νιφάδες λευκής σοκολάτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες . |
Καλή απόλαυση!