Σπιτικό κοτόπουλο κόρντον μπλου
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 05/04/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 200 ) ( Μερίδες: 3-4 ) |
Υλικά ( για το κοτόπουλο ) 4 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου 8 φέτες γραβιέρα 2-3 αυγά 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν 60-70 γραμ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις ) 45 γραμ. βούτυρο λιωμένο 3 κούπες κορν φλέικς Αλάτι & πιπέρι Υλικά ( για την σάλτσα ) 20 γραμ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις ) 240 ml γάλα 30 γραμ. βούτυρο 45 γραμ. μουστάρδα 20 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα |
Εκτέλεση ( για το κοτόπουλο ) |
1) Πλένετε καλά το κοτόπουλο σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το κάθε φιλέτο στην μέση ( οριζόντια ). 3) Κόβετε μεμβράνες και τοποθετείτε το κάθε μισό κομμάτι ανάμεσα σε δύο μεμβράνες. 4) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε το κάθε κομμάτι μέχρι να γίνει λεπτότερο και να πλατύνει. 5) Αλατοπιπερώνετε. 6) Στην μία πλευρά του φιλέτου απλώνετε μία φέτα ζαμπόν και από πάνω μία φέτα γραβιέρα. 7) Τυλίγετε κατά μήκος το φιλέτο σας σε ρολό. 8) Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φιλέτα σας. 8) Κόβετε μεμβράνες με την βοήθεια ενός μαχαιριού. 9) Τοποθετείτε τα φιλέτα σας επάνω στις μεμβράνες. 10) Στρίβετε τις άκρες σαν πλαστικό καραμέλας. 11) Τοποθετείτε τα φιλέτα σας σε ένα δίσκο. 12) Βάζετε τον δίσκο στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 13) Ετοιμάζετε την σάλτσα. |
Εκτέλεση ( για το προετοιμασία και το ψήσιμο του φαγητού σας ) |
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι. 2) Σε ένα άλλο μπολ σπάτε τα αυγά σας. 3) Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνετε τα κορν φλέικς. 4) Βγάζετε τα ρολά σας από το ψυγείο. 5) Αφαιρείτε από τα ρολά σας τις μεμβράνες. 6) Σε ένα μπολ ρίχνετε λιωμένο βούτυρο. 7) Με την βοήθεια ενός πινέλου βουτώντας το μέσα στο βούτυρο αλείφετε την επιφάνεια κάθε ρολού με το βούτυρο. 8) Ρίχνετε και πανάρετε το ρολό σας πρώτα στο μπολ με το αλεύρι μετά στο μπολ με το αυγό και τέλος στο μπολ με τα αλεσμένα κορν φλέικς. 9) Σε ένα ταψί στρώνετε μία λαδόκολλα. 10) Τοποθετείτε ένα – ένα τα ρολάκια σας στο ταψί. 11) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. 12) Τοποθετείτε το ταψί σας στον προθερμασμένο φούρνο. 13) Ψήνετε τα κόρντον μπλου σας για 30-35 λεπτά και παράλληλα ετοιμάζετε την σάλτσα. |
Εκτέλεση ( για την σάλτσα και το τελείωμα του φαγητού σας ) |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το βούτυρο και το αλεύρι. 2) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. 3) Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σας ρίχνετε το γάλα και την μουστάρδα. 4) Ανακατεύετε ξανά καλά με έναν αυγοδάρτη-σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και να πήξει η σάλτσα. 5) Όταν δέσει και πήξει η σάλτσα σας κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε το τυρί. 6) Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε εάν χρειαστείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 7) Μόλις ψηθούν τα ρολά σας και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές τα αποσύρετε από τον φούρνο. 8) Σερβίρετε το κόρντον μπλου σας σε πιάτα και περιχύνετε με την σάλτσα που ετοιμάσατε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα μανιτάρια της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο καυτερή πάπρικα ή καυτερή πιπεριά ή τσίλι ή μπούκοβο και να κάνετε τα ρολά σας πικάντικα. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κορν φλέιξ με νυφάδες βρώμης. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μπέικον ή άλλο είδος αλλαντικού της προτίμησης σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο αγγουράκι μέσα στην σάλτσα σας. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στα φιλέτα σας ντομάτες κομμένες σε ροδέλες στην μέση. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια. |
Καλή απόλαυση