Japanese soufflé pancakes: Τηγανίτα αλά Ιαπωνικά

Written by on 03/08/2020

image_print
Υλικά
2 μεγάλα αβγά
3/4 φλιτζανιού βουτυρόγαλα (το φτιάχνετε απλά: παίρνετε 3/4 φιλιτζανιού γάλα και προσθέτετε μια κουταλιά σούπας λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και το ανακατεύετε καλά),
¼ φλιτζάνι ζάχαρη,
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας,
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder,
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Θα χρειαστείτε μίξερ, ένα τηγάνι και μια φόρμα, στρογγυλή, μεγέθους της αρεσκείας σας ανάλογα με τι pancake θέλετε.
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα αβγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι στο μίξερ μέχρι να ενοποιηθούν.

Προσθέτετε το βουτυρόγαλα και στη συνέχεια το αλεύρι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και αλείφετε με λίγο λάδι.
Επίσης περνάτε με λάδι τη φόρμα.

Βάζετε τη φόρμα στο τηγάνι και γεμίζετε μέχρι τη μέση με το μείγμα.

Μαγειρέψτε το τηγανίτα μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες πάνω σε αυτό, να το αντικαταστήσετε απαλά και να μαγειρέψετε έως ότου ο πυθμένας είναι καφετής. Και επαναλάβετε!

Αφήστε την να ψηθεί μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες και μέχρι η πλευρά που ακουμπάει στο τηγάνι να πάρει ένα ελαφρύ καφετεί χρώμα.

Με μια σπάτουλα γυρίστε και από την άλλη πλευρά.

Επαναλάβετε μέχρι να φτιάξετε όλα τα pancakes!

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Variety Vibes

18:00 19:59











Current show

Variety Vibes

18:00 19:59