Χανιώτικη στάκα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 12/11/2025
| Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Μερίδες: 2 ) |
| 500 γραμ. στάλα 80 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 4 γραμ. αλάτι, ψιλό 20 ml νερό |
| Εκτέλεση |
| 1) Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. 2) Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύετε με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι τα υλικά σας να ενσωματωθούν, λιώσει η στάκα και απορροφηθεί το αλεύρι. 3) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, λιώσει η στάκα και απορροφηθεί το αλεύρι συνεχίζετε ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις ( προς μία φορά ) μέχρι να ξεκινήσει να πήζει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα ( θα πρέπει σε εκείνο το σημείο να εμφανιστεί το βούτυρο στην επιφάνεια της κατσαρόλας ) ( Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να συνεχίσετε το ανακάτεμα, προσθέτοντας ελάχιστο ακόμη νερό ). 4) Όταν είναι έτοιμη η στάκα σας και βγει όλο το βούτυρο στην επιφάνεια του σκεύους, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά. 5) Αποθηκεύετε σε μικρά αποστειρωμένα βάζα ή σερβίρετε κατευθείαν. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση
