Υλικά ( μερίδες: 8 )
( Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα )
Σκεύος : ορθογώνιο ταψί : 40 Χ 25 εκ.
Υλικά ( για την κρέμα )
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
130 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
170 γραμ. ζάχαρη
1/4 κουτ .γλ. αλάτι
2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γραμ. βούτυρο αγελάδος,

Άλλα υλικά
10 φύλλα κρούστας
140 γραμ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Εκτέλεση ( για την κρέμα )
1) Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το αλάτι
να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.

2) Ανακατεύεται συνέχεια με σύρμα.

3) Αφήνετε να σιγοβράσει η κρέμα για περίπου 6-8, μέχρι να πήξει.

4) Όταν πήξει, αποσύρετε από την φωτιά.

5) Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο.

6) Ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

7) Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Εκτέλεση: ( για την μπουγάτσα )
1) Βουτυρώνετε ένα ταψί με πινέλο.

2) Στρώνετε 5 φύλλα εναλλάξ ( κατά μήκος και κατά πλάτος ).

3) Βουτυρώνετε καλά κάθε φύλλο.

4) Απλώνετε από πάνω ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτετε με τα
υπόλοιπα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το κάθε ένα.

5) Κόβετε τα φύλλα όπου χρειάζεται εάν περισσεύουν πολύ.

6) Διπλώνετε στις άκρες, σχηματίζοντας το φύλλο.

7) Βουτυρώνετε το φύλλο.

8) Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε την μπουγάτσα στους 180 βαθμούς
στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά
( μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα ).

9) Αφήνετε την μπουγάτσα να κρυώσει για 20 λεπτά.

10) Κόβετε την μπουγάτσα σε κομμάτια και την σερβίρετε χλιαρή ή σε
θερμοκρασία δωματίου.

11) Πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο

Αγγελος Αρχοντακης