Μηλόπιτα

Written by on 20/10/2020

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά )
( χρόνος ψησίματος: 55-60 λεπτά )
( μερίδες: 10 )
210 γραμ. ( 1,5 κούπα ) αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
90 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. ( 1 κούπα και 2 κουταλιές ζάχαρη )

Για την επικάλυψη:
250 ml ( 1 κούπα ) γάλα
50 γραμ. ( 3-3,5 κουταλιές ) ζάχαρη
1 σωληνάκι βανίλια
2 αυγά ( για το σερβίρισμα ) και λίγη ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά )

Για την γέμιση:
2 μεγάλα ή μέτρια μήλα
2-3 κουταλιές καστανή ή λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και
το βούτυρο σε κυβάκια.

2) Δουλεύουμε με τα δάχτυλα μας να γίνουν ψίχουλα
( δεν πρέπει να υπάρχουν κομμάτια βούτυρο ).

3) Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος ( 30χ15 ).

4) Απλώνουμε το μισό μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος ( 30χ15 ) ή στο ταψί.

5) Απλώνουμε τα μισά μήλα σε φέτες.

6) Πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα καστανή ζάχαρη και
κανελογαρύφαλλα.

7) Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα του αλευριού πάνω από τα μήλα.

8) Στο μούλτι ή μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και τις
βανίλιες να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

9) Περιχύνουμε με το μισό μείγμα αυτό την μηλόπιτα.

10) Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

11) Περιμένουμε 10 λεπτά.

12) Διακοσμούμε την μηλόπιτα με τις υπόλοιπες ροδέλες από τα μήλα που
είχαμε αφήσει.

13) Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα από την ζάχαρη και το
κανελογαρύφαλλο.

14) Περιχύνουμε την μηλόπιτα με το άλλο μισό μείγμα που μας είχε
περισσέψει προηγουμένως.

15) Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς ( αντιστάσεις ).

16) Ψήνουμε για ( 55-60 λεπτά ) να ροδίσει η επιφάνεια της.

17) Την βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

18) Σερβίρουμε ( εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ).

19) Διατηρείτε για 3-4 μέρες σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59