Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά )
( μερίδες: 8 )
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
4 αυγά
2 κουτ. αλεύρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο ( για το άλειμμα )
2 κουτ. σουπ. βούτυρο
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κουτ. γλ. ξερός δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σουσάμι ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά.

2) Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε και αυτά ελαφρός.

3) Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τον δυόσμο.

4) Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα προσθέτετε στην γέμιση.

5) Προσθέτετε στην γέμιση επίσης δύο κουταλιές αλεύρι.

6) Ανακατεύετε καλά.

7) Κατεβάζετε από την φωτιά.

8) Ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα και το κεφαλοτύρι.

9)Πάλι ανακατεύετε καλά ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

10) Αφήνετε την γέμιση στην άκρη.

11) Αλείφετε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.

12) Στρώνετε μέσα τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα με λίγο λάδι, αφήνοντας
τα να προεξέχουν.

13) Απλώνετε έπειτα ομοιόμορφα την γέμιση.

14) Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν και τα λαδώνετε
ελαφρός.

15) Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα.

16) Τα λαδώνετε και αυτά επίσης πιέζοντας τις άκρες τους προς τα κάτω.

17) Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λάδι.

18) Χαράζετε ελαφρός.

19) Αλείφετε με 1 αυγό ελαφρός αραιωμένο με νερό όλη την επιφάνεια
της πίτας.

20) Πασπαλίζετε με σουσάμι.

21) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης