Χαλβάς Φαρσάλων

Written by on 25/12/2020

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά )
( Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά )
1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο ( ή λάδι για όσους νηστεύουν )
1 κούπα νισεστέ
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κούπα αμύγδαλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Κανέλα
Ζάχαρη ( για πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Ψήνετε ελαφρώς τα αμύγδαλα.

2) Αραιώνετε το νισεστέ μέσα σε νερό.

3) Σε μέτρια φωτιά, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε τη ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας νερό και το χυμό λεμονιού.

4) Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να πάρει ένα σκούρο χρώμα μετά
προσθέτετε το βούτυρο ( ή το λάδι ).

5) Ανακατεύετε πολύ καλά.

6) Μειώνετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε σε μικρές ποσότητες το
αραιωμένο νισεστέ.

7) Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει πιο πηχτό, να αρχίσει να
ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας και να γίνει μια ημιδιάφανη
μάζα.

8) Τέλος, ρίχνετε τα αμύγδαλα διάσπαρτα μέσα στο χαλβά.

9) Ανακατεύετε καλά.

10) Αφήνετε τον χαλβά να κρυώσει.

11) Πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη.

12) Βάζετε το μείγμα στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη στην
επιφάνεια.

13) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59