Σπιτικό μιλφέιγ με ανθότυρο και κάστανα

Written by on 04/12/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 170 )
( Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά περίπου )
( Μερίδες: 7-8 )
500 γραμ. σφολιάτα
100 γραμ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
50 γραμ. βούτυρο
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγη κανέλα ( προαιρετικά )

Υλικά ( για την γέμιση )
1 κιλό καθαρισμένα κάστανα
225 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml γάλα
300 γραμ. ανθότυρο
400 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι κονιάκ
Ζάχαρη άχνη ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπρίκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το βούτυρο.

2) Αφήνετε το βούτυρο επάνω στην φωτιά μέχρι να λιώσει καλά.

3) Όταν λιώσει καλά το βούτυρο κατεβάζετε το μπρίκι από την φωτιά.

4) Με την βοήθεια ενός πινέλου μέσα στο βούτυρο βουτυρώνετε την επιφάνεια του ταψιού.

5) Ανοίγετε και απλώνετε και στρώνετε την σφολιάτα σας στο βουτυρωμένο ταψί σας.

6) Πασπαλίζετε το το ταψί σας με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη και την κανέλα.

7) Τοποθετείτε στην επιφάνεια του ταψιού σας ένα μικρότερο σκεύος σαν βάρος ώστε να εμποδίζει το
φύλλο να φουσκώσει.

8) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς.

9) Τοποθετείτε το ταψί σας στον προθερμασμένο φούρνο.

10) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε το φύλλο σας έως ότου ροδίσει και γίνει τραγανό.

11) Όταν ροδίσει το φύλλο σας και γίνει τραγανό ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το
ταψί σας.

12) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το φύλλο σας σε τετράγωνα κομμάτια ή παραλληλόγραμμα.

13) Ετοιμάζετε την κρέμα σας.
Εκτέλεση ( για την κρέμα )
1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τα καστανά σας.

2) Μέσα στην κατσαρόλα με τα κάστανα σας προσθέτετε το γάλα και τη ζάχαρη.

3) Αφήνετε τα κάστανα σας να μαλακώσουν και να βράσουν καλά.

4) Όταν τα καστανά σας βράσουν καλά και μαλακώσουν αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά.

5) Αφήνετε τα καστανά σας να κρυώσουν καλά.

6) Όταν κρυώσουν καλά τα καστανά σας με την βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρείτε τις φλούδες τους.

7) Τοποθετείτε τα κάστανα σας σε ένα μπλέντερ χειρός.

8) Ξεκινάτε το μπλέντερ και πολτοποιήτε τα κάστανα σας.

9) Όταν πολτοποιηθούν τα καστανά σας σταματάτε το μπλέντερ και ανοίγετε το καπάκι.

10) Προσθέτετε μέσα στο μπλέντερ το κονιάκ και το ανθότυρο.

11) Κλείνετε το καπάκι του μπλέντερ και ξεκινάτε την λειτουργία του.

12) Χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να προκύψει μία αφράτη κρέμα.

13) Όταν προκύψει μία αφράτη κρέμα σταματάτε το μπλέντερ σας.

14) Αδειάζεται την κρέμα σας σε ένα μπολ.

15) Πλένετε καλά το μίξερ σας και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.

16) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε την κρέμα σας μέχρι να προκύψει μία σφιχτεί σαντιγί.

17) Μόλις προκύψει μια σφιχτεί σαντιγί σταματάτε το μίξερ σας.

18) Αδειάζεται τα 3/4 της σαντιγί σας σε ένα μπολ.

19) Μέσα στο μπολ με τα 3/4 σαντιγίς σας ρίχνετε και ενσωματώνετε με την βοήθεια μίας σπάτουλας
σιλικόνης μαρίζ την κρέμα του κάστανου σας.

20) Σε ένα πάγκο εργασίας απλώνετε τα μισά φύλλα από την σφολιάτα σας.

21) Επάνω στα φύλλα ρίχνετε την κρέμα που φτιάξατε σε ίσοι ποσότητα σε κάθε φύλλο.

22) Σκεπάζετε της κρέμες σας με τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας.

23) Πασπαλίζετε τα μιλφέιγ σας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

24) Διακοσμείτε με την υπόλοιπη σαντιγί.

25) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλες.

Καλή επιτυχία….
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την σαντιγί σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας καφέ εσπρέσο ή καπουτσίνο.

2) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής.

3) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

4) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το μιλφέιγ σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

5) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το μιλφέιγ σας με τρούφες σοκολάτα ή πολύχρωμες τρούφες.

6) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας ψηφίδες σοκολάτας ή τρούφες σοκολάτας.

7) Μπορείτε να συνοδεύσετε το μιλφέιγ σας με μπάλες παγωτού.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59











Current show

Group Therapy

16:00 17:59