Σπιτική γραβιέρα σαγανάκι με ούζο

Written by on 06/11/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά )
( Μερίδες: 2 )
400 γραμ. Κρητική γραβιέρα
1/3 φλιτζ. τσαγ. ούζο
Αλεύρι ( όσο πάρει )
1-2 λεμόνια ( χυμός )
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε στη μέση τα λεμόνια.

2) Στύβετε τα λεμόνια σε ένα λεμονοστίφτη και κρατάτε τον χυμό τους.

3) Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το τυρί σε χοντρές φέτες.

4) Αλευρώνετε όλες τις πλευρές του τυριού.

5) Πιπερώνετε καλά τις φέτες τυριού.

6) Σε ένα τηγάνι πάνω στη φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο.

7) Αφήνετε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει.

8) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο τοποθετείτε τις φέτες τυριού και τις ψήνετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

9) Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα οι φέτες τυριού ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.

10) Σβήνετε με το ούζο.

11) Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε με φύλλα μαϊντανού.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γραβιέρα με άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με μια σαλάτα της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά και να κάνετε το σαγανάκι πικάντικο.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Variety Vibes

18:00 19:59











Current show

Variety Vibes

18:00 19:59