Σπιτικά κοκάκια

Written by on 01/04/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά + 2 1/2 ώρες στο ψυγείο )
( Χρόνος ψησίματος για την βάση: 12-14 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά )
( Τεμάχια: 14-16 )
Υλικά ( για την βάση )
2/3 φλ. ζάχαρη
6 αυγά, χωρισμένα
1 φλ. αλεύρι
6 1/4 κουτ. κορν φλάουρ

Υλικά ( για το γλάσο σοκολάτας )
4 κουτ. σουπ. κακάο σε σκόνη
5 κουτ. σουπ. ζάχαρη
4 κουτ. σουπ. νερό
60 γραμ. μαργαρίνη
1 κρόκος αυγού, χτυπημένος

Υλικά ( για την γέμιση )
1 φλ. + 100 ml πλήρες γάλα
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
6 κουτ. σουπ. + 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
50 γραμ. κορν φλάουρ

Υλικά ( για την γκανάζ προαιρετικά )
200 γραμ μαύρη σοκολάτα
100 ml κρέμα γάλακτος

Υλικά ( για το σιρόπι )
150 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμ. νερό
20 γραμ. κονιάκ
1/2 λεμόνι, τις φλούδες
Εκτέλεση ( για το σιρόπι )
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά βάζετε το νερό σας.

2) Στην συνέχεια ρίχνετε την ζάχαρη, τις φλούδες του λεμονιού και το
κονιάκ.

3) Βράζετε για 5-10 λεπτά.

4) Μόλις βράσει το σιρόπι σας το κατεβάζετε από την φωτιά και το
αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση ( για την βάση )
1) Προθαιρμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2) Σε ένα μίξερ βάζετε τα 3/4 της ζάχαρη και τους κρόκους.

3) Χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

4) Αδειάζετε σε ένα μπολ.

5) Σε ένα μίξερ βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ασπράδια των αυγών,
χτυπάτε μέχρι να γίνουν μία μαρέγκα.

6) Στην συνέχεια προσθέτετε την μισή μαρέγκα στο μείγμα κρόκου.

7) Ανακατεύετε ελαφρά με μία σπάτουλα.

8) Προσθέτετε αργά-αργά το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

9) Όταν αναμειχθεί προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα.

10) Στρώνετε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα.

11) Παίρνετε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζετε την κρέμα που
έχετε φτιάξει και με την βοήθεια της σακούλας κάνετε μικρά μπισκότα
βάση μεγέθους και σχήματος που έχουν τα κοκάκια.
( Δηλαδή κύκλοι διαμέτρου περίπου 4 cm και ύψος 1/2 cm ).

12) Ψήνετε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

13) Αφήνετε να κρυώσουν.
Εκτέλεση ( για την γέμιση-κρέμα )
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά βάζετε το γάλα και την κρέμα
γάλακτος και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά.

2) Στην συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και
τον κρόκο.

3) Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα.

4) Μόλις η κρέμα λιώσει και αρχίσει να φουσκώνει αφαιρείτε από την
φωτιά.

5) Σε ένα καθαρό μπολ στρώνετε μία μεμβράνη και αδειάζετε την κρέμα.

6) Αφήνετε να κρυώσει.

7) Όταν κρυώσει η κρέμα βγάζετε την μεμβράνη και την αδειάζετε στο
μπολ σας.

8) Ανακατεύετε απαλά με ένα σύρμα για να μαλακώσει η κρέμα σας.

9) Βάζετε την κρέμα σας σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με έναν κορνέ
που έχει τελείωμα ένα αστέρι.

10) Βγάζετε τα μισά ψημένα κοκάκια σας από την λαδόκολλα και τα
τοποθετείτε σε ένα ταψί.

11) Σιροπιάζετε ένα-ένα τα κοκάκια σας.

12) Γεμίζετε τα μισά κοκάκια σας με την κρέμα που είχατε βάλει στην
σακούλα ζαχαροπλαστικής.

13) Σιροπιάζετε τα άλλα μισά κοκάκια σας και τα τοποθετείτε επάνω στην
κρέμα με τα υπόλοιπα κοκάκια που είχατε στρώσει.

14) Ετοιμάζετε την επικάλυψη.
Εκτέλεση ( για την επικάλυψη-γλάσο )
1) Λιώνετε την μαργαρίνη-βούτυρο σε ένα μπρίκι επάνω στην φωτιά.

2) Μόλις λιώσει το βούτυρο κατεβάζετε το μπρίκι από την φωτιά.

3) Σε μία λεκάνη ανακατεύετε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από τον
κρόκο του αυγού.

4) Όταν το μείγμα γίνει λείο και καλά συνδεδεμένο ρίχνετε τον κρόκο
και τον ανακατεύετε μέσα στο μείγμα.

5) Αφήνετε το γλάσο στην άκρη για 2-3 λεπτά.

6) Παίρνετε ένα-ένα τα κοκάκια σας και βυθίζετε την μισή επιφάνεια τους
πριν την κρέμα στο γλάσο σας.

7) Βάζετε τα κοκάκια σας με το γλάσο στο ψυγείο για 2 ώρες.

8) Ετοιμάζετε ( προαιρετικά ) την γκανάζ.
Εκτέλεση ( για την γκανάζ )
1) Ρίχνετε τα συστατικά της γκανάζ σε ένα γυάλινο μπολ.

2) Βάζετε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.

3) Όταν περάσουν τα 30 δευτερόλεπτα βγάζετε το μπολ από τον φούρνο
μικροκυμάτων.

4) Ανακατεύετε με μία μαρίζ την γκανάζ σας.

5) Βγάζετε τα κοκάκια από το ψυγείο.

6) Παίρνετε ένα-ένα τα κοκάκια σας και βυθίζετε την μισή επιφάνεια τους
στην γκανάζ.

7) Μόλις τελειώσετε όλα τα κοκάκια σας περνώντας τα από την γκανάζ
τα τοποθετείτε σε ένα σκεπαστό ταψί ή πιάτο και τα βάζετε στο
ψυγείο για 30 λεπτά.

8) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάζετε από το ψυγείο και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

DreamShow

20:00 21:59











Current show

DreamShow

20:00 21:59