Αν δεν είμαστε πρώτα φίλοι …. Τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε

Written by on 20/03/2021

image_print

Έρωτες, αγάπες και λουλούδια… την μισή ζωή τα αποφεύγουμε και την άλλη μισή τα αναζητάμε. Κλασική παρανοϊκή συμπεριφορά των ανθρώπων. Άλλα θέλουμε σήμερα, άλλα αύριο και ούτω κάθε εξής. Ναι από την μια κατανοητές οι τόσες άπειρες, άλλοτε απότομες συναισθηματικές και ψυχολογικές αλλαγές, άλλες φορές δυσνόητες ακόμη και εμάς τους ίδιους.

Η νεανική ηλικία είναι η αρχή του τέλους, για εκείνη την χρονική περίοδο τουλάχιστον. Υπό άλλες συνθήκες και βάση της στενόμυαλης μας αντίληψης βάζουμε ταμπέλα επειδή συνήθως όλοι πληγωνόμαστε, μιας και δεν ξέρουμε τι σημαίνει ακόμη αγάπη και δηλώνουμε όπως και πράττουμε επίσης εγωιστικά επειδή απλά χάσαμε τον μπούσουλα, ΕΓΩ να ξανά αγαπήσω, ΠΟΤΕ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή είναι απίστευτα μικρή, και καθόλου σωστά συγχρονισμένη με την δική μας ωριμότητα. Λίγος χρόνος για τόσα πολλά που κανονικά θα έπρεπε να ανακαλύψουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας. Μια μέση ηλικία, θεωρητικά πάντα μιλώντας, αντιλαμβανόμαστε πώς θα έπρεπε για αρχή να συμπεριφερόμαστε στην αγάπη γύρο στα 30. Σχεδόν δηλαδή στα μέσα της ζωής σου. Απίστευτα απογοητευτικό, αλλά κάτι είναι, από το τίποτα.

Άπειρα μαθήματα, για να φτάσεις να καταλάβεις, ότι μια ταιριαστή σχέση προκύπτει όταν δύο άνθρωποι πάνω από όλα είναι οι καλύτεροι φίλοι και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Ο καλύτερος φίλος είναι εκείνος που όχι απλά σε δέχεται απλά για αυτό που είσαι, πάντα θα βρίσκει όμως και τρόπους να βγάλει ότι καλύτερο έχεις μέσα σου. Θα είναι εκεί να σιγουρευτεί ότι όλα τα βήματα που κάνεις, είναι εκείνα προς την επιτυχία, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σαν προσωπικότητα, που όπως γνωρίζουμε και αυτή αναπτύσσεται ταυτόχρονα μέσα από όλες μας τις εμπειρίες.

 Ο ταιριαστός σύντροφος δεν είναι εκείνος που σου χαϊδεύει τα αυτιά, ούτε που θα θελήσει να σε αλλάξει αλλά κυρίως δεν θα αλλάξει ούτε τον εαυτό του για να ταιριάξει στα θέλω κανενός. Όταν δύο σύντροφοι είναι πάνω από όλα φίλοι, όλα είναι δυνατά και πιθανά. Γιατί οι φίλοι δεν έχουν μυστικά, δεν έχουν φόβους  ανταγωνισμού, ούτε ντροπές γιατί θα κριθούν, ούτε ζήλιες λόγο ασέβειας και μη ύπαρξης εμπιστοσύνης, είναι απλά αυτό που είναι ο καθένας. Ο ένας για τον άλλον είναι σαν την πατερίτσα για εκείνον με το σπασμένο πόδι, η όραση εκείνου που δυσκολεύεται να δει πέρα από το φαίνεστε.

Αν δύο άνθρωποι δεν μπορούν να μοιραστούν ακόμη και την πιο χαζή κουβέντα ή συμβάν χωρίς να υπάρξει κριτική, τότε σίγουρα δεν υπάρχει λόγος εμπλοκής, για άλλες περιπτώσεις θα έλεγα ούτε καν σαν γνωστοί, και αυτό γιατί είναι απόλυτα αποδεκτό να μην ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Αλλιώς θα είχε πετύχει η Βαβέλ.

Δεν μιλάμε για περιπτώσεις να συμπληρώνουν ο ένας τις προτάσεις του αλλουνού, αλλά να υπάρχει περιθώριο κατανόησης και κυρίως θέληση για κατανόηση, γιατί αυτό κάνει ένας φίλος, δεν χρειάζεται να σκέπτεστε με τον ίδιο τρόπο, αλλά να θέλει να μπει στην θέση σου, να θέλει να καταλάβει και την δική σου οπτική. Αυτό είναι το περιβόητο μυστικό που οι άνθρωποι για κάποιο μυστήριο λόγο δεν θέλουν να καταλάβουν, ή να δουν.

Όπως είπε ένας φίλος, ο άνθρωπος στην ζωή μας θα έπρεπε να είναι ευλογία και όχι κατάρα. Δεν είναι το εξώφυλλο που ζεσταίνει μια καρδιά, αλλά το περιεχόμενο.

Ιωάννα Γκαβριλίου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59