Χαλβάς παγωτό με ταχίνι

Written by on 24/08/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά + χρόνος αναμονής 4 ώρες για τον χαλβά + 1-2 ώρες για την κρέμα
γάλακτος )
( Μερίδες: 22 )
600 ml κρέμα γάλακτος ( φυτική ή ζωική ) ή γάλα καρύδας ( κονσέρβα, όχι ρόφημα )
250 γραμ. ταχίνι
250 γραμ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
70 γραμ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
25 ml εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. σουπ. κανέλα
Εκτέλεση
1) Σε ένα ταψί στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί.

2) Συνεχίζετε ρίχνοντας σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα.

3) Ξεκινάτε το μπλέντερ και χοντροκόβετε τα αμύγδαλα.

4) Τοποθετείτε τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα στο ταψί με την λαδόκολλα.

5) Ανάβετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείτε μέσα το ταψί με τα αμύγδαλα.

6) Ψήνετε τα αμύγδαλα για 8-10 λεπτά.

7) Μόλις περάσουν τα 8-10 λεπτά βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και ετοιμάζετε τον χαλβά σας.

8) Τοποθετείτε για 1-2 ώρες την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη.

9) Μόλις περάσουν οι 1-2 ώρες βγάζετε την κρέμα από την κατάψυξη.

10) Ανοίγετε την κρέμα και την αδειάζετε στο μίξερ.

11) Ξεκινάτε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάτε για 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.

12) Μόλις περάσουν τα 7-8 λεπτά και πήξει η κρέμα σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα
υλικά ( εκτός από τα αμύγδαλα ).

13) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το παγωτό σας.

14) Όταν ομογενοποιηθεί το παγωτό σας σταματάτε το μίξερ και το αδειάζετε σε μία φόρμα σιλικόνης.

15) Προσθέτετε στην φόρμα σιλικόνης τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε καλά με μία
σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ).

16) Τοποθετείτε το σκεύος στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

17) Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βγάζετε τον χαλβά από το ψυγείο, τον αφήνετε λίγο να σταθεί για 5 λεπτά και
τον πασπαλίζετε με κανέλα.

18) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στον
στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα και να την περιχύσετε στον χαλβά σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας ή σταφίδες στην γέμιση του παγωτού.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με άλλους τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
( π.χ φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια κ.α.λ ).

4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τον χαλβά σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας
( π.χ σοκολάτα, φράουλα, καραμέλα κ.α.λ ).

5) Εάν θέλετε μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και να την προσθέσετε στον
χαλβά σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Upcoming

Smash or Pass it

Γιατί δε μελετάτε;

20:00 21:59
















Upcoming

Smash or Pass it

Γιατί δε μελετάτε;

20:00 21:59