Η μουσική δεν περιορίζεται μόνο σε ένα είδος. Υπάρχει ποικιλία διαφορετικοί τόνοι ,διαφορετικοί ήχοι,διαφορετικοί ρυθμοί,διαφορετικοί στίχοι όπως και τα γούστα του καθενός είναι διαφορετικά. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας επιλέγουμε και ανάλογο μουσικό είδος. Είτε απαλές μελωδίες, είτε πιο δυνατές, με στοίχους που μπορεί να είναι στην γλωσσά που μιλάμε, είτε με στοίχους σε γλώσσες ξένες. Κάποιος μπορεί να επιλέγει να ακούει ένα μόνο είδος μουσικής κάποιος άλλος μπορεί να μην βάζει ‘ παρωπίδες ‘, να θέλει να ακούει τα πάντα. Για κάποιους μπορεί η μουσική να μην είναι τόσο σημαντική και να μην υπάρχει στην καθημερινότητα τους. Για κάποιους άλλους μπορεί να σημαίνει πολλά.
Το άρθρο είναι για εμάς τους δεύτερους.Που στην ερώτηση ” Τι κάνεις τώρα;” απαντάμε συνήθως,”Ακούω μουσική”.
Εκτός από τρόπο χαλάρωσης και διαφυγής από την μονοτονία της καθημερινότητας, η μουσική ενώνει τους ανθρώπους αλλά παράλληλα τους βοηθάει να εκφραστούν και τους ανεβάζει την διάθεση.
Η μουσική σε ταρακουνάει, σε ωθεί να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να σκεφτείς ή να ανακαλύψεις νέες μελωδίες, νέες κουλτούρες,ακόμα και νέες λέξεις.
Υπάρχουν τραγούδια που φανερώνουν ακριβώς τον τρόπο που νιώθεις, υπάρχουν τραγούδια που θα σε κάνουν να κλάψεις, υπάρχουν τραγούδια που θα σου προκαλέσουν νοσταλγία αλλά και τραγούδια που θα σου θυμίζουν αγαπημένα σου πρόσωπα ή στιγμές.
Η μουσική σου κρατάει συντροφιά πάντα. Κάθε φορά που περιμένεις το λεωφορείο ακούς μουσική για να μην βαριέσαι, είναι εκεί για εσένα την στιγμή που θα νιώθεις μοναξιά και όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια.
Αν θέλεις να σταματήσεις για λίγο τον χρόνο , να ξεφύγεις από όσα σε απασχολούν το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ακουστικά και να δημιουργήσεις μια playlist με τα αγαπημένα σου κομμάτια και αμέσως θα νιώθεις περισσότερη ζωντάνια.
Η μουσική μπορεί να γίνει φωνή για αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Για τους καταπιεσμένους, τους πληγωμένους ακόμα και για όσους παλεύουν για τα δικαιώματα τους, καθώς μέσω της μουσικής μπορούν να περαστούν μηνύματα που επηρεάζουν αλλά και ευαισθητοποίηουν τον κόσμο.
Είναι μέσο έκφρασης .Όταν δεν μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματα σου για κάτι ή για κάποιον, ένα τραγούδι μπορεί.
Γενικά η μουσική δίνει χρώματα στην ζωή μας, χρώματα με βάση τις δικές μας προτιμήσεις.Σε κάνει να νιώθεις πιο ζωντανό ,οπότε μπορούμε να καταλάβουμε τη δύναμη που κρύβεται πίσω από κάθε μελωδία.

Διαβάστε ακόμη:  Αβοκάντο. Τι είναι τελικά;

Συνέχισε να χρωματίζεις την ζωή σου όπως σου αρέσει και να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου όπως ανακαλύπτεις συνεχώς νέα είδη μουσικής που προτιμάς να ακούς . Γιατί τίποτα δεν μένει στάσιμο και ίδιο στην ζωή ,όπως και στις μουσικές σου προτιμήσεις.