Σπιτικά μπεζεδάκια με κρέμα σοκολάτας

Written by on 26/03/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά + χρόνος στο ψυγείο )
( Χρόνος ψησίματος: 1 1/2- 2 ώρες περίπου ώσπου να στεγνώσουν )
( Μερίδες: 6-8 )
Υλικά ( για τα μπεζεδάκια )
4 ασπράδια αυγών
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
200 γραμ. ζάχαρη ψιλή
1/2 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη

Υλικά ( για την κρέμα σοκολάτας )
350 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
500 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση ( για τα μπεζεδάκια )
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς.

2) Σε ένα ταψί στρώνετε μία λαδόκολλα.

3) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και το αλάτι.

4) Με ένα μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα χτυπάτε τα ασπράδια με το
αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.

5) Στην συνέχεια προσθέτετε σιγά- σιγά την ζάχαρη μέχρι να
δημιουργηθεί μία μαρέγκα και να σφίξει.

6) Όταν σφίξει η μαρέγκα σας ρίχνετε την κανέλα.

7) Ανακατεύετε απαλά με μία μαρίζ ( σπάτουλα ).

8) Αδειάζετε την μαρέγκα σας σε ένα κορνέ.

9) Κάνετε στρογγυλά κομμάτια από την μαρέγκα στο ταψί σας σε
απόσταση το ένα από το άλλο.

10) Ψήνετε για 1 1/2 – 2 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.

11) Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς στο
χαρτί ψησίματος.
Εκτέλεση ( για την κρέμα σοκολάτας )
1) Σε ένα ανοξείδωτο μπολ σπάτε την κουβερτούρα σας.

2) Σε μέτρια φωτιά βάζετε πάνω ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε τα 300 ml
από την κρέμα γάλακτος.

3) Αφήνετε την κρέμα γάλακτος στην φωτιά μέχρι να κάψει σε μέτρια
θερμοκρασία.

4) Όταν κάψει η κρέμα γάλακτος ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σας.

5) Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτας σας και να γίνει ένα απαλό
μείγμα.

6) Μεταφέρετε σε ένα μικρότερο μπολ.

7) Σκεπάζετε με μία διαφανή μεμβράνη.

8) Βάζετε το μπολ σας στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.

9) Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την
χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να << σφίξει >>.

10) Όταν << σφίξει >> η κρέμα γάλακτος βγάζετε την κρέμα σοκολάτας
σας από το ψυγείο και την ανακατεύετε με την κρέμα που χτυπήσατε
τελευταία.

11) Βάζετε το μπολ στο ψυγείο με την κρέμα σας μέχρι να την
χρησιμοποιήσετε για την συναρμολόγηση του γλυκού σας.
Εκτέλεση ( για την συναρμολόγηση του γλυκού )
1) Βγάζετε την κρέμα σας από το ψυγείο και την αδειάζετε σε ένα κορνέ
( με τελείωμα ένα αστέρι ).

2) Ακουμπάτε τα μισά μπεζεδάκια σας σε μία πιατέλα.

3) Γεμίζετε τα μισά μπεζεδάκια σας με την κρέμα σοκολάτας που είχατε
βάλει στο κορνέ σας.

4) Τέλος σκεπάζετε από πάνω από την κρέμα με ένα μπεζεδάκι το κάθε
γλυκό σας.

5) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show