Η ευτυχία κρύβεται στα καθημερινά…

Written by on 25/04/2021

image_print

Οι άνθρωποι δημιουργούν σε μια κόλλα χαρτί τα όνειρα τους γράφοντας τα με στυλό κάνοντας τα καθημερινά πλάνα τους, τα παιδιά μαθαίνουν να ονειρεύονται ζωγραφίζοντας. Γιατί λοιπόν, τα όνειρα δεν πραγματοποιούνται ποτέ; Που χάνονται; Τελείωσε το μελάνι η σκίστηκαν τα χαρτιά;

Γίνε ξανά παιδί και φτιάξε το δικό σου καμβά με τα πιο φανταχτερά και ανεξίτηλα χρώματα. Ζωγράφισε ένα τοπίο πράσινο, με άγρια φύση και δέντρα, προστάτεψε τα και δώσε στο ανθρωπάκι το πιο όμορφο χαμόγελο. Νιώσε τη δύναμη της φύσης, αυτό το αίσθημα απόλυτης ελευθερίας και ευτυχίας να σε κατακλύει και το χαμόγελο να αχνοφαίνεται στα χείλη σου.

Βγες έξω, βοήθησε, προσέφερε, δράσε μην κάθεσαι άλλο πια και μην δικαιολόγησε, γίνε εσύ η αλλαγή που ψάχνεις γύρω σου.

Δεν χρειάζεται να σπουδάσεις για να βοηθάς ανθρώπους και με αυτό να μην παρεξηγηθούμε δεν εννοούμε την ιατρική επιστήμη. Σύγχρονε άνθρωπε, βρες αυτό που αγαπάς και βοήθα τους γύρω σου, μόνο τότε θα είσαι ευτυχισμένος! Που πήγε εκείνη η μαγική δύναμη της ενσυναίσθησης που φρόντιζες τα χαλασμένα παιχνίδια όταν ήσουν μικρός; Που χάθηκε το όνειρο; Ξύπνησες μια μέρα και είδες γκρίζο ουρανό; Κι αν έχει και γκρίζο ουρανό τι έγινε; Δεν είναι πάντα έτσι, δεν θα είναι για πάντα έτσι, δεν αξίζει να θυσιάσεις το χαμόγελό σου για έναν γκρίζο ουρανό. Είσαι πολύ δυνατός, πίστεψε στον εαυτό σου σε αυτό που κρύβεις μέσα σου, μόνο τότε όλα θα αλλάξουν όταν είσαι έτοιμος να τα βιώσεις!

Η ενέργεια και η δύναμη που κρύβει ο κάθε άνθρωπος είναι μαγική, σχεδόν ονειρική και η σκέψη,αχ η σκέψη αυτή και αν κρύβει μέσα της μαγεία, αυτή είναι ο οδηγός σου στην ευτυχία, κάνε μικρά πλάνα, θέσε καθημερινούς στόχους και γίνε ότι καλύτερο μπορείς στην καθημερινή σου ζωή, ποτέ μην είσαι αρνητικός, άνοιξε τα πλάνα σου γιατί η τύχη και η ευκαιρία είναι εκεί. Είναι σε εκείνο το χαμόγελο που ξέχασες, κρύβεται σε εκείνο το “ευχαριστώ” που μονολόγησες, σε εκείνο το σ’αγαπώ που αρνήθηκες, σε εκείνη την αγκαλιά που φοβήθηκες.

Αύριο λοιπόν είναι μια καινούργια μέρα, μια καινούργια εβδομάδα ξεκινά σιγά σιγά. Η εβδομάδα αυτή σε όσους ζουν στην Ελλάδα, είναι ξεχωριστή, γιορτινή μα και πονεμένη. Δώσε αγάπη στους γύρω σου, δώσε ευκαιρίες, δώσε απλόχερα ότι μπορείς. Μην αφήνεις στιγμές χαμένες, λόγια ανείπωτα, χαρές κρυμμένες προσπάθησε να είσαι ότι καλύτερο μπορείς και ίσως εσύ νιώσεις ευτυχισμένος και ο κόσμος μας γίνει καλύτερος!

by Eleftheria Athanasiadou

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

M for Mike

21:00 22:59

 Current show

M for Mike

21:00 22:59