Concert Action 2019: Year Review

Written by on 27/02/2020

image_print

Το 2019, αναμφισβήτητα ήταν μια χρονιά γεμάτη με συναυλίες, μερικές εκ των οποίων ήταν εντός προγράμματος, κάποιες εκτός προγράμματος, κάποιες εντυπωσιακές, κάποιες μη εντυπωσιακές. Η ουσία όμως είναι ότι η προσωπική συναυλιογραφία γέμισε με πολλά κεφάλαια, αλλά και δημιουργήθηκαν πολλές αναμνήσεις από ταξίδια εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας. Ωστόσο έφυγαν πολλά λεφτά. Πάμε να δούμε μαζί τις 18 συναυλίες ξένων ονομάτων που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω, κι έχω κατατάξει σύμφωνα με τα “κριτήριά” μου:

18. Bullet For My Valentine: Principal Club Theater 06.04.19, Θεσσαλονίκη

Ναι, είναι μια ωραία metal μπάντα, αρκετά δημοφιλής κυρίως στο νεαρό metal κοινό, όμως το live τους στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά αδιάφορο, αρκετά τσιμπημένη η τιμή του εισιτηρίου για τη διάρκεια που παίξανε (30€ για να παίξουν 1 ώρα και 10 λεπτά)

Photostory for Bullet For My Valentine

17. Enrique Iglesias: Κλειστό Γήπεδο Πυλαίας 27.10.19, Θεσσαλονίκη

Σίγουρα είναι μεγάλο μουσικό κι εμπορικό γεγονός να έρχεται στη Θεσσαλονίκη ένα όνομα σαν τον Enrique Iglesias, καθώς αποκτά prestige η πόλη. Μπορεί στο concert review μου να έχω γράψει αρκετά καλά λόγια, αλλά δεν φαίνονται αρκετά μπροστά σ’ ένα μέτριο (έως κακό) live του καλλιτέχνη, καθώς εμπεριείχε πολύ playback, πολλά δεύτερα φωνητικά, και λιγότερα δικά του φωνητικά. Προσθέτω επίσης της τσιμπημένες τιμές εισιτηρίων και την ερασιτεχνική οργάνωση της συναυλίας για έναν τέτοιο χώρο. Το μόνο καλό της συναυλίας, ήταν το show.

Photostory for Enrique Iglesias

16. Cypress Hill: Fix Open Air 22.06.19, Θεσσαλονίκη

Θρυλικό Hip Hop group, αρκετά χορευτική νύχτα στη Θεσσαλονίκη, και μάλλον αρκετά “μπαφιάρικη”, αν δούμε ότι στα τραγούδια τους μιλάνε πολύ για χόρτο. Μπορεί το είδος να μην είναι από τα πολυαγαπημένα μου, αλλά σίγουρα ήταν μια καλή συναυλία.

Photostory for Cypress Hill

15. Bon Jovi: Piața Constituției 21.07.19, Βουκουρέστι

Σίγουρα ήταν ένα από τα όνειρα πολλών χρόνων να παρακολουθήσω τους Bon Jovi σε συναυλία, ήταν ουσιαστικά από τις μεγάλες συναυλίες που έγιναν φέτος, και με ωραία καλοστημένη παραγωγή. Ωστόσο το timing δεν ήταν αρκετά καλό, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ο Jon Bon Jovi πλέον δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως τραγουδούσε πριν από τουλάχιστον 8 χρόνια. Τουλάχιστον έχω να λέω ότι είδα Bon Jovi.

Photostory for Bon Jovi

14. Disturbed/Anthrax: Release Athens (Πλατεία Νερού) 30.06.19, Αθήνα

Το Release Athens, γενικά ήταν από τα πολύ καλά οργανωμένα φεστιβάλ, και είχαν πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Για τους Anthrax δεν έχω να πω πολλά. Έδειξαν γι’ άλλη μία φορά στον κόσμο τι σημαίνει καλή thrash metal. Από την άλλη οι Disturbed, είναι από τις αξιοσέβαστες σύγχρονες metal μπάντες στο κοινό, λόγω του ρεπερτορίου που έχουν, και τα κοινωνικά μηνύματα που περνούν μέσω των τραγουδιών του, στο live τους στη Πλατεία Νερού, ψιλοαπογοήτευσαν. Λίγο τα φάλτσα του David Draiman, λίγο ο κακός ήχος, σίγουρα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο live. Φυσικά υπήρχε και το λεγόμενο “ξύλο” στις μπροστινές σειρές.

Photostory for Disturbed/Anthrax

13. Dropkick Murphys: Βελλίδειο 04.06.19, Θεσσαλονίκη

Πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, ήρθαν γι’ άλλη μία φορά στη χώρα μας, και τα ρήμαξαν στο πέρασμά τους με celtic punk ρυθμούς.

Photostory for Dropkick Murphys

12. Godsmack: Arena Armeec 30.03.19, Σόφια

Ίσως από τις πιο ωραίες metal συναυλίες που πήγα φέτος. Εξαιρετικοί επί σκηνής, πολύ επικοινωνιακοί με το κοινό, και πολύ καλή τιμή εισιτηρίου για τη διάρκεια της συναυλίας.

Photostory for Godsmack

11. James: Fix Open Air 07.06.19, Θεσσαλονίκη

Πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, και οι πιο συχνοί επισκέπτες εδώ στην Ελλάδα. Ψιλοτσιμπηνένη η τιμή του εισιτηρίου για 1.5 ώρα που εμφανίστηκαν στη σκηνή, αλλά η συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη, ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή που δώσανε στην Αθήνα την επόμενη μέρα. Κι ας πιστεύουν μερικοί το αντίθετο.

Photostory For James

10. Archive: Principal Club Theater, 14.09.19 Θεσσαλονίκη

Μια μαγική και χορταστική βραδιά στη Θεσσαλονίκη πρόσφεραν οι Archive τόσο με τις πολλές εναλλαγές τραγουδιστών, τόσο και το πλούσιο setlist τους, αλλά και την μεγάλη διάρκεια της συναυλίας τους (2 ώρες και 20 λεπτά).

Photostory for Archive

9. Uriah Heep: Principal Club Theater, 09.02.19 Θεσσαλονίκη

Η πρώτη συναυλία για το 2019. Οι Uriah Heep ήρθαν στη χώρα μας, και δίδαξαν στους νέους τι σημαίνει καλή rock μουσική, ενώ παράλληλα δώσανε τη δυνατότητα στους μεγάλους να θυμηθούν αυτά τα χρόνια που άνθιζε η rock. Σίγουρα μια από τις πολύ όμορφες συναυλίες της χρονιάς.

Photostory for Uriah Heep

8. Hooverphonic: Fix Factory Of Sound 13.12.19, Θεσσαλονίκη

Η τελευταία συναυλία για το 2019. Οι Hooverphonic όποτε έρχονται Ελλάδα, είναι εγγυημένο ότι θα περάσεις υπέροχα. Με καινούρια τραγουδίστρια στο δυναμικό τους, έδειχναν να έχουν πολύ ενέργεια στη σκηνή, και σίγουρα αυτό το μεταδώσανε στο κόσμο που βρέθηκε (δείτε το πρόσφατο review).

Photostory for Hooverphonic

7. Iggy Pop/James: Release Athens (Πλατεία Νερού) 08.06.19, Αθήνα

Οι James όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν ήταν το ίδιο καλοί στην Αθήνα όπως ήταν στην Θεσσαλονίκη, και δεν φάνηκαν να συνδέονται αρκετά με την ημέρα του φεστιβάλ, που ήταν αρκετά punk. Αντίθετα, ο Iggy Pop στα 71 χρόνια του, έδειξε ότι το έχει ακόμη να ξεσηκώνει το κοινό. Κίνηση μέσα στη σκηνή, φωνητικά επίσης. Σίγουρα η κορυφαία μέρα του Release Athens για φέτος, πολύ value for money, αλλά και πολύ ξύλο στις μπροστινές σειρές.

Photostory for Iggy Pop/James

6. Bryan Adams: Boris Trajkovski 13.11.19, Σκόπια

Ο Bryan Adams έδειξε γι’ άλλη μία φορά το πόσο σπουδαίος καλλιτέχνης είναι στις συναυλίες που δίνει, και το πόσο επικοινωνιακός είναι με τον κόσμο.

Photostory for Bryan Adams

5. Deep Purple: Arena Armeec 07.12.19, Σόφια

Παρά την μεγάλη ηλικία τους, έδειξαν γι’ άλλη μία φορά το πως ροκάρουν ολόκληρο το κοινό, και το τι αντοχές έχουν ακόμη, δείχνοντας αυτό που κάνουν εδώ και 51(!) χρόνια. Δείτε μερικά πράγματα που είχα γράψει σ’ ένα review.

Photostory for Deep Purple

4. Madrugada: Κλειστό Γήπεδο Πυλαίας 05.04.19, Θεσσαλονίκη

Η επανένωσή τους με σκοπό να κάνουν περιοδεία για τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του πρώτου τους δίσκου Industrial Silence, ήταν θριαμβευτικά η πιο πετυχημένη, και μάλλον σε πολύ σωστό timing. Οι Madrugada φάνηκαν πιο δεμένοι από ποτέ στη σκηνή, κι έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, για να μας χαρίσουν μια μαγική βραδιά στη Θεσσαλονίκη. Ο Sivert Høyem έδωσε ένα από τα καλύτερά του live. Αν προσθέσουμε και την άριστη οργάνωση της συναυλίας, τότε μιλάμε για την καλύτερη συναυλία εντός Ελλάδας.

Photostory for Madrugada

3. The Cure/Editors: Rock The City Festival (Piața Constituției) 22.07.19, Βουκουρέστι

Μια ωραία συναυλιακή μέρα στο Βουκουρέστι, στην οποία έριξε ένα ψιλόβροχο για κάποιο διάστημα, ωστόσο δεν επηρέασε με τίποτα τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Οι Editors γι’ άλλη μία φορά έδειξαν τις διαθέσεις τους επί σκηνής, κι έκαναν μια ωραία προθέρμανση στο κοινό για το μεγάλο όνομα εκείνης της ημέρας. Όσον αφορά για τους Cure, έδειξαν απίστευτες διαθέσεις στη σκηνή, κι έδωσαν τρομερή ενέργεια στο κοινό που βρέθηκε εκεί. Φυσικά με τον δικό τους τρόπο. Ο Robert Smith έδειξε ότι είναι βγαλμένος από το στούντιο.

Photostory for The Cure

Photostory for Editors

2. Evanescence: Arena Armeec 11.09.19, Σόφια

Οι Evanescence όπου πηγαίνουν για συναυλία, πάντα δείχνουν την πιο τρελή διάθεση που έχουν για να τη προσφέρουν απλόχερα στο κοινό τους. Μπορεί να έχουν αλλάξει σχεδόν ολόκληρη τη σύνθεσή τους από την ημέρα που δημιουργήθηκαν, αλλά όσο υπάρχει η Amy Lee, οι Evanescence επιβάλλεται να ροκάρουν τρελά στη σκηνή. Όσο για την Amy Lee, πολλές φορές υπάρχει φόβος ότι δεν της φτάνει η σκηνή. Απίστευτες οι κινήσεις της.

Photostory for Evanescence

1. Lenny Kravitz: Arena Armeec 04.05.19, Σόφια

Δικαιωματικά η καλύτερη συναυλία για το 2019, ήταν αυτή του Lenny KravitzΗ φωνή του πραγματικά βγαλμένη από το στούντιο, η ενέργειά του ατελείωτη, και η σκηνή δεν τον χωρούσε κυριολεκτικά, οπότε πήγε και προς τον κόσμο. Στα 55 του χρόνια φαίνεται ότι είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, κι αυτό φάνηκε στη συναυλία του στη Σόφια.

Photostory for Lenny Kravitz

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59

Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώCurrent show

Group Therapy

16:00 17:59