Η δεύτερη μέρα του ολικού εγκλεισμού μας δεν είναι και τόσο άσχημη όσο πιστεύαμε και αυτό γιατί έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε, όπως να διαβάσουμε, να δούμε σειρές και ταινίες, να μαγειρέψουμε, αλλά και να ταξιδέψουμε από τον υπολογιστή μας σε μέρη που μπορεί και να μην πηγαίναμε ποτέ. Κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να ταξιδέψουμε σε διάφορα μέρη του πλανήτη μέσα από εικόνες και βίντεο. Τι λέτε για μία απολαυστική virtual περιήγηση στα ενδότερα των περίφημων ανακτόρων του Μπάκιγχαμ;

Το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τις επιταγές της νέας εποχής και της τεχνολογίας κι έτσι τώρα μπορούμε να περιηγηθούμε στο σπίτι της βασίλισσας της Αγγλίας από την άνεση του καναπέ μας.

Το virtual tour μπορεί κανείς να βρει στο website της βασιλικής οικογένειας, στο royal.uk.

Η περιήγηση

Η περιήγηση ξεκινά από την αίθουσα του θρόνου, όπου μπορεί κανείς να κάνει zoom in και zoom out, αλλά και να πατήσει στις πληροφορίες για να μάθει περισσότερα, καθώς στην περιήγηση περιλαμβάνονται πολλά και ενδιαφέροντα royal facts.

Ωστόσο, δεν είναι όλο το Παλάτι διαθέσιμο για virtual tour, καθώς για ευνόητους λόγους από αυτό εξαιρούνται τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Ελισάβετ.

Οι εργασίες αποκατάστασης

Τον περασμένο Νοέμβριο το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως προχωρά σε εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 445 εκατ. ευρώ, γεγονός που εξόργισε αρκετούς Βρετανούς, εν μέσω μάλιστα και των πληγμάτων στην οικονομία λόγω Brexit.

Παρά τις αντιδράσεις, όμως, η μεγάλη ανακαίνιση του παλατιού ξεκίνησε και ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, η βασίλισσα μέσω του λογαριασμού που διατηρεί το Παλάτι στο Instagram αποφάσισε πριν από λίγες εβδομάδες να μοιραστεί με τους υπηκόους της εικόνες από το εσωτερικό του Μπάκιγχαμ.

Στη σχετική ανάρτηση η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει: «Παρακολουθήστε πώς αφαιρείται προσεκτικά -για λόγους συντήρησης- η ιστορική ταπετσαρία του 19ου αιώνα από το Κίτρινο Δωμάτιο Ζωγραφικής.

Έτσι, όχι μόνο θα αποκατασταθεί η σπάνια, εύθραυστη ταπετσαρία, αλλά επίσης θα προστατευθεί από τις εργασίες που διεξάγονται στο πλαίσιο της ανακαίνισης. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα επιστρέψει στο σπίτι της στο Κίτρινο Σαλόνι».

Όπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα ανακαίνισης και συντήρησης «είναι ζωτικής σημασίας για το μετριασμό των κινδύνων πυρκαγιάς και πλημμυρών και θα διασφαλίσει ότι οι παλιές καλωδιώσεις θα ευθυγραμμιστούν με τα τρέχοντα πρότυπα ασφάλειας. Θα βελτιώσει, επίσης, την πρόσβαση των επισκεπτών και θα καταστήσει το παλάτι πιο αποδοτικό ενεργειακά».

Πηγή