ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΪΚ

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε τα χτυπημένα αβγά με τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε τσέρκια διαμέτρου 8-9 εκ. και ύψους 8 εκ. Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο κάτω και γύρω από κάθε τσέρκι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν πάτο. Στη συνέχεια, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί που να εξέχει 2 εκ. στο εσωτερικό από κάθε τσέρκι. Γεμίζουμε με το μείγμα έως 1 εκ. κάτω από το ύψος του τσερκιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ο C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε τα κέικ πάνω σε μία σίτα και γλασάρουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα gianduja σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε πολύ καλά. Προσέχουμε να μην σηκώσουμε το ραβδομπλέντερ έξω από το μείγμα κατά την ομογενοποίηση, προκειμένου να πετύχουμε μία λεία υφή.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα κέικ
200 γρ. αμύγδαλο σκόνη
1300 γρ. ζάχαρη καστανή
3 βιολογικά αβγά ημέρας ΒΛΑΧΑΚΗ
125 γρ. βούτυρο LURPAK
20 γρ. κονιάκ
125 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA
70 γρ. σταγόνες σοκολάτας VALRHONA
1 κ.γ. κανέλλα
αλουμινόχαρτο SANITAS
αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Υλικά για το γλάσο
400 γρ. σοκολάτα Gianduja VALRHONA
320 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ΑRLA

Πηγή