Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά )
( Μερίδες: 6-8 )
1 φύλλο για τάρτα
Λίγο βούτυρο για άλειμμα
500 γραμ. μπρόκολο σε μπουκετάκια βρασμένα για 10 λεπτά
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια καρέ
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
30 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γραμ. γραβιέρα πικάντικη ή καπνιστή τριμμένη
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2) Αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο μια ταρτιέρα 28 εκ.

3) Στρώνετε το φύλλο για τάρτα ( φροντίζοντας να καλύψει καλά τα
τοιχώματα ).

4) Ετοιμάζετε τα λαχανικά, τα πλένετε καλά και τα ψιλοκόβετε.

5) Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω στην φωτιά-μάτι ρίχνετε το
ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί.

6) Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για
3-4 λεπτά.

7) Ανακατεύετε συνεχώς.

8) Στην συνέχεια προσθέτετε το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα
για λίγα λεπτά ακόμη.

9) Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνετε.

10) Αποσύρετε από την φωτιά.

11) Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα.

12) Προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος.

13) Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο.

14) Ανακατεύετε καλά.

15) Αδειάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις ντομάτες επάνω στο
φύλλο.

16) Απλώνετε καλά τα σοταρισμένα λαχανικά επάνω στο φύλλο.

17) Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.

18) Τέλος ρίχνετε το μείγμα των αυγών.

19) Βάζατε την κις λορέν στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η
κρέμα και να ροδίσει.

20) Αφήνετε την κις λορέν να μισοκρυώσει.

21) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Μηλόπιτα

Αγγελος Αρχοντακης