Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά )
( χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά )
( χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά )
( γίνονται: περίπου 25 κομμάτια )
150 γραμ. πάστα αμυγδάλου ( μαρτσιπάν )
1 αυγό και 1 κρόκο
60 γραμ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
Ξύσμα 1 λεμονιού
350 γραμ. σοκολάτα υγείας
Φιστίκια Αιγίνης σε φέτες ( για την διακόσμηση )
Εκτέλεση
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2) Σε ένα ταψί ψησίματος βάζετε μια λαδόκολλα.

3) Σε μια λεκάνη βάζετε, την πάστα αμυγδάλου, τον κρόκο, το αυγό, τα
φιστίκια και το ξύσμα λεμονιού.

4) Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ ώστε να γίνουν μια πάστα.

5) Αδειάζετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και
σχηματίζετε επάνω στο χαρτί ψησίματος λωρίδες από το μείγμα.

6) Ψήνετε, για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να << σφίξουν >>.

7) Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν, εντελώς στο ταψί.

8) Κόβετε τις λωρίδες σε κομμάτια.

9) Ζεσταίνετε τη σοκολάτα σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που
σιγοβράζει ( μπεν μαρί ).

10) Ανακατεύετε ώσπου να λιώσει.

11) Βουτάτε τα σοκολατάκια στη σοκολάτα με πιρούνα, να καλυφτούν
εντελώς.

12) Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε σχάρα για να πέσει η σοκολάτα που
περισσεύει.

13) Διακοσμείτε με φέτες από φιστίκια Αιγίνης και ινδοκάρυδο και
αφήνετε να << σφίξουν >>.

14) Σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης