Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά+ χρόνος στο ψυγείο )
( χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά )
( 6 τάρτες )
Ζύμη για τάρτες:
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γραμ. κακάο σε σκόνη
200 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη
1 αυγό

Για την σοκολατένια κρέμα:
200 γραμ. σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη
125 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ζάχαρη ψιλή
3 μεγάλα αυγά
30 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα ( προαιρετικά )

Για γαρνίρισμα:
Φρούτα της αρεσκείας σας ( φράουλες, ακτινίδια, πορτοκάλι κ.α. )
Μαρμελάδα βερίκοκο ζεστή
Καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση:
Ζύμη για τάρτες
1) Σε κάδο του μίξερ με γάτζο προσθέτετε 200 γραμ. βούτυρο σε μικρά
κομμάτια και 100 γραμ. ζάχαρη.

2) Το χτυπάμε καλά στο μίξερ για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

3) Στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά.

4) Τα χτυπάτε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.

5) Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο.

6) Τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου η ζύμη να γίνει ελαστική.

7)Το βγάζετε από τον κάδο.

8) Αδειάζετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε απαλά.

9) Πλάθετε σε μπάλα.

10) Το βάζετε σε μπολ.

11) Τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 20
λεπτά.
Εκτέλεση υπόλοιπης συνταγής:
1) Βουτυρώνετε 6 μεσαία φορμάκια.

2) Ανοίγετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

3) Χωρίζετε σε 6 μεσαία στρογγυλά κομμάτια.

4) Σκεπάζετε τα φορμάκια με τα στρογγυλά κομμάτια της ζύμης πιέζοντας
προς τα κάτω και ανεβάζοντας προς τα πλαϊνά.

5) Τέλος βάζετε όσπρια μέσα στην ζύμη για να μην φουσκώσουν οι τάρτες.
( με το βάρος από τα όσπρια η ζύμη δεν θα φουσκώσει ).

6) Ψήνετε για 20-25 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
Εκτέλεση:
Για την σοκολατένια κρέμα
1) Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ( επάνω από κατσαρόλα με νερό
που σιγοβράζει ).

2) Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

3) Με μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι
να ασπρίσουν ( να αφρατέψουν ).

4) Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας συνέχεια.

5) Σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνετε και τη σοκολάτα.

6) Χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

7) Στην συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και τα αμύγδαλα.

8) Ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη στο μίξερ.

9) Αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μπολ.

10) Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Εκτέλεση ( τελικής συνταγής )
1) Τέλος προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2) Αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας στις τάρτες εώς τα 2/3 του ύψους
τους.

3) Ψήνετε για 15-20 λεπτά τις τάρτες.

4) Βγάζετε από τον φούρνο τις τάρτες.

5) Διακοσμείτε με φρούτα ( φράουλες, ακτινίδια, πορτοκάλια κ.α. ).

6) Ζεσταίνετε την μαρμελάδα με λίγο νερό.

7) Αλείφετε την μαρμελάδα προσεκτικά στην επιφάνεια
των γλυκών για να γυαλίσουν.

8) Πασπαλίζετε με καρύδα.

9) Σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης