Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά )
( μερίδες: 20-25 )
400 γραμ. ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
300 γραμ. φύλλο κρούστας

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
400 ml γάλα ( ή 300 ml γάλα και 100 ml κρέμα γάλακτος )
90 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. κρόκοι αυγών
40 γραμ. νισεστές
20 γραμ. αλεύρι
20 γραμ. ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
Κανέλα ( για πασπάλισμα )

Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
Χυμό λεμονιού και γλυκόζη ( προαιρετικά )
Εκτέλεση για το σιρόπι
1) Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τον
χυμό λεμονιού και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

2) Όταν δέσει το σιρόπι το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε
στην άκρη.
Εκτέλεση για την κρέμα
1) Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.

2) Ανακατεύουμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
το μείγμα.

3) Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το νισεστέ και συνεχίζουμε το
χτύπημα.

4) Μόλις πάρει μια βράση το γάλα, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα
αυγού-αλευριού εώς ότου γίνει χυλός.

5) Στην συνέχεια επιστρέφουμε το χυλό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε
το ανακάτεμα στη φωτιά μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει ( όχι να
βράσει, γιατί θα κόψει ).

6) Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κρέμα και το βούτυρο.

7) Ανακατεύουμε το βούτυρο να απορροφηθεί καλά.

8) Μόλις κρυώσει το χρησιμοποιούμε για τα τρίγωνα.
Εκτέλεση για τα τρίγωνα
1) Σε καθαρή επιφάνεια εργασιάς, κόβουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας
στην μέση.

2) Διπλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα τριγώνου.

3) Βάζουμε όλα τα φύλλα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

4) Τα βουτυρώνουμε επίσης καλά από πάνω.

5) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40
λεπτά, ανάλογα φυσικά με τον φούρνο.

6) Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά καλά.

7) Τρυπάμε τα φύλλα στην μέση.

8) Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που είχαμε φτιάξει στην αρχή τα
φύλλα.

9) Αφήνουμε ανάποδα τα φύλλα να στραγγίξουν.

10) Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ βάζουμε την κρέμα
( ή μισή κρέμα και μισή σαντιγί ) όπως θέλει ο καθένας.

11) Γεμίζουμε τα τρίγωνα.

12) Πασπαλίζουμε με κανέλα.

13) Σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Η Αυθεντική Συνταγή Για Ιταλικό Ζυμάρι Πίτσας.

Αγγελος Αρχοντακης