Τα έξι ελληνικά παιδικά βιβλία βρέθηκαν ανάμεσα στα 200 καλύτερα στον κόσμο για το 2021

Written by on 23/10/2021

image_print

Τα λευκά κοράκια, είδος σπάνιο και ξεχωριστό στο ζωικό βασίλειο, έδωσαν το όνομά τους σε μια από τις πλέον διακεκριμένες λίστες παιδικών βιβλίων παγκοσμίως: τη White Ravens της Διεθνούς Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, στα γερμανικά συναντάται ως Internationale Jugendbibliothek, και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας στον κόσμο.

Η διακεκριμένη λίστα White Ravens , παρουσιάζει κάθε χρόνο τα 200 καλύτερα παιδικά και εφηβικά βιβλία σε όλο τον πλανήτη. Φέτος επέλεξε να συμπεριλάβει έξι ελληνικούς τίτλους. Οι υποψηφιότητες προήλθαν από 38 γλώσσες και 54 χώρες.

The White Ravens © Stiftung internationale Jugenbliothek

Στα περιεχόμενα μπορεί κανείς να εντοπίσει τα ακόλουθα είδη : εικονογραφημένα βιβλία, ιστορίες και μυθιστορήματα, παραμύθια και ποίηση, γραφικά μυθιστορήματα (graphic novels), πεζογραφίες και βιογραφίες – υλικό ανάγνωσης για μικρά παιδιά , εφήβους και ενήλικες που παραμένουν παιδιά.

Δείτε παρακάτω τα έξι ελληνικά βιβλία που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα White Ravens 2021:

Στο δάσος, Σπύρος Γιαννακόπουλος και Στέλλα Στεργίου, Εκδόσεις Πατάκη

Κουράγιο, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Εκδόσεις Κέδρος

Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν, Νίκος Παλαιολόγος, εικονογράφηση: Κωστής Σωτηράκος, Εκδόσεις Key Books

Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο, Αργυρώ Πιπίνη, εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, Εκδόσεις Μάρτης

Φως σε μαύρο ουρανό, Ελένη Πριοβόλου, Εκδόσεις Καστανιώτης

Παπούτσια με λουράκι, Φωτεινής Στεφανίδη, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Ο ιστότοπος είναι δίγλωσσος, πιο συγκεκριμένα το υλικό του καταλόγου είναι στα αγγλικά και στα γερμανικά. Η πρόσβαση είναι ανοιχτή για όλους. Η επιλογή ενός ή περισσοτέρων τίτλων παιδικής λογοτεχνίας, που θα εμπλουτίσουν τις λίστες ανάγνωσης σας , μπορεί να καλύψει όλα τα αναγνωστικά γούστα.

Τα παιδικά βιβλία έχουν αναντίρρητα αξία ανεκτίμητη. Το κοινό τους δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς, καθώς μπορούν να τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Η λίστα White Ravens συγκεντρώνει κάποιες από τις καλύτερες νέες εκδόσεις όλου του κόσμου και σας περιμένει να την εξερευνήσετε :

Πηγή

Αναγνωστικούς χαιρετισμούς,

Νένα Ευθυμιάδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59