Σπιτικό γλύκισμα με ρούμι

Written by on 20/10/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά + χρόνος στο ψυγείο )
( Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα )
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
6 μεγάλα αυγά
100 γραμ. ζάχαρη καστανή
250 ml κρέμα γάλακτος
90 ml ρούμι σκούρο
2 κουτ. σουπ. κακάο σε σκόνη
Φρούτα εποχής ( προαιρετικά για την διακόσμηση )
Εκτέλεση
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2) Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί ( 23 εκ. ) διαμέτρου.

3) Διπλώνετε την εξωτερική πλευρά με διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου.

4) Σε μπεν μαρί ( κατσαρόλα με νερό επάνω στην που εφάπτεται στο χείλος του κατσαρολιού τοποθετείτε ένα
ανοξείδωτο μπολάκι. Σπάτε σε κομμάτια την κουβερτούρα σας και την προσθέτετε σε αυτο με 2 κουτ. σουπ.
βούτυρο και 2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ) ή
στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα ανακατεύοντας την καλά όταν την βγάλετε από αυτόν.

5) Όταν λιώσει η σοκολάτα αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά ανακατεύοντας την μέχρι να λιώσει πολύ
καλά.

6) Αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

7) Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά σας.

8) Προσθέτετε στο μπολ με τα αυγά σας τη ζάχαρη.

9) Με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να προκύψει μία κρέμα.

10) Μόλις προκύψει μία κρέμα προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα που είχατε ετοιμάσει.

11) Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα ή ένα σύρμα χειρός και αφήνετε στην άκρη.

12) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και με ένα μίξερ χειρός την χτυπάτε μέχρι να πήξει.

13) Μόλις πήξει η κρέμα σας και δημιουργηθεί μία σαντιγί σταματάτε το μίξερ και την προσθέτετε στο μείγμα με
την λιωμένη κουβερτούρα.

14) Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σας.

15) Προσθέτετε το ρούμι.

16) Ανακατεύετε ξανά με ένα σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σας.

17) Μόλις ενωθούν τα υλικά σας αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα ταψί.

18) Παίρνετε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέτετε 2 κούπες τσαγιού νερό.

19) Βάζετε το ταψί με το μείγμα σας στο μεγαλύτερο ταψί με το νερό.

20) Κόβετε ένα αλουμινόχαρτο και σκεπάζετε το ταψί με το μείγμα σας.

21) Τοποθετείτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να σφίξει το γλυκό σας.

22) Μόλις σφίξει το γλυκό σας το βγάζετε από τον φούρνο.

23) Ξεσκεπάζετε το γλυκό σας από το αλουμινόχαρτο.

24) Αφήνετε να κρυώσει καλά.

25) Τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

26) Όταν περάσουν οι 8 ώρες και κρυώσει το γλυκό σας ξεκολλάτε τις άκρες του από το ταψί.

27) Ξεφορμάρετε τοποθετώντας το γλυκό σε έναν στρογγυλό δίσκο.

28) Πασπαλίζετε το γλυκό σας με το κακάο.

29) Κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια.

30) Διακοσμείτε με φρούτα εποχής ( προαιρετικά ).

31) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα και με ένα χωνάκι να σχηματίσετε γραμμές
σοκολάτας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να καραμελώσετε φρούτα εποχής ( π.χ πορτοκάλι, μήλο κ.α.λ ) και να
διακοσμήσετε το γλυκό σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό σας με ζάχαρη άχνη.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να χοντροσπάσετε ξηρούς καρπούς και να πασπαλίσετε το γλυκό σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]