Σπιτικοί κουραμπιέδες αμυγδάλου σε διάφορα σχήματα

Written by on 04/11/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30-35 λεπτά )
( Κομμάτια: 50+ περίπου )
1 φλιτζ. τσαγ. φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγ. μαργαρίνη
1/2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
4-5 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. σουπ. κονιάκ
1 φλιτζ. τσαγ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα, ασπρισμένα ελαφρώς
& καβουρδισμένα σε ταψάκι
Ζάχαρη άχνη ( για το πασπάλισμα )
4 καψουλάκια βανίλιας
Εκτέλεση
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε τα 2 είδη βουτύρων & την ζάχαρη άχνη
( μαργαρίνη & φρέσκο βούτυρο ).

2) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ασπρίσουν.

3) Μόλις ασπρίσουν τα υλικά σας προσθέτετε τα αμύγδαλα, 2 κουπ. τσαγ. αλεύρι, τα καψουλάκια
βανίλιας, το κονιάκ & το εσάνς πικραμύγδαλου.

4) Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ζυμωθούν τα υλικά και να προκύψει μία
μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
( Δεν χρειάζεται η ζύμη σας να ζυμωθεί πάρα πολύ ).

5) Όταν προκύψει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας σταματάτε το μίξερ και βγάζετε το
σύρμα.

6) Αλευρώνετε καλά έναν πάγκο εργασίας.

7) Με την βοήθεια μίας χούφτας ( εξάρτημα ζαχαροπλαστικής ) βγάζετε την ζύμη σας από το
μίξερ και την ακουμπάτε στον αλευρωμένο πάγκο.

8) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε το ζυμάρι σας σε ένα στρογγυλό φύλλο.

9) Κόβετε την ζύμη σας σε διάφορα σχήματα με την βοήθεια κουπ-ατ.

10) Στρώνετε μία λαδόκολλα – χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί ή όσα ταψιά χρειαστούν για να
τελειώσει το ζυμάρι σας.

11) Ακουμπάτε επάνω στο ταψί με την λαδόκολλα τους κουραμπιέδες σας
( να μην είναι πολύ κολλητοί ).

12) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175 βαθμούς.

13) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε τα ταψιά με τους κουραμπιέδες σας.

14) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τους κουραμπιέδες σας στους 175 βαθμούς για
15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

15) Όταν ροδίσουν οι κουραμπιέδες σας και πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα ανοίγετε την
πόρτα του φούρνου και βγάζετε τα ταψιά.

16) Σε μία λεκάνη μέσα σε ένα σουρωτήρι ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

17) Μέσα στην ζάχαρη άχνη ρίχνετε τους ψημένους κουραμπιέδες σας.

18) Με τα χέρια σας ανακατεύετε απαλά τους κουραμπιέδες με την ζάχαρη άχνη μέχρι να τους καλύψει
καλά.

19) Μόλις καλύψει καλά η ζάχαρη άχνη τους κουραμπιέδες σας τους ακουμπάτε σε μία πιατέλα.

20) Σερβίρετε σε πιατέλα ή τους τοποθετείτε μέσα σε κουτιά.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
και να την περιχύσετε επάνω στους κουραμπιέδες σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς
( π.χ φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, φιστίκια αράπικα κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα είδη σοκολάτας ( π.χ γάλακτος, λευκή, φράουλας κ.α.λ ).

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στους κουραμπιέδες σας χυμό πορτοκαλιού ή ξύσμα
πορτοκαλιού.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στους κουραμπιέδες σας ψηφίδες σοκολάτας ή τρούφες
σοκολάτας.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με άλλο είδος ποτού.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τους κουραμπιέδες σας όταν τους βγάλετε από τον φούρνο
με λίγο ροδόνερο.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στους κουραμπιέδες σας.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας ξύσμα λεμονιού ή χυμό λεμονιού.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]