Σαν σήμερα | 1 Δεκεμβρίου

Written by on 01/12/2021

image_print

Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης ή Χριστουγεννάρτς (ποντιακά) ή Σινιντρέ (Αρβανίτικα) είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και είναι ένας από τους 7 μήνες με διάρκεια 31 ημερών.

Γιορτάζουν

  • Θεόκλητος
  • Ναούμ,Ναόμι
  • Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη
  • Αρετή, Αρετούσα *
  • Φαιναρέτη

☞Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Γεγονότα ανά τον κόσμο

1818 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μυείται στη Φιλική Εταιρεία

1891 Ο Τζέιμς Νάισμιθ δημιουργεί ένα νέο παιχνίδι και το ονομάζει μπάσκετ-μπολ.

1913 Η Κρητική Πολιτεία ενσωματώνεται στη ελληνική επικράτεια.

1947 Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο φιλάργυρος εκατομμυριούχος ήρωας του Ντίσνεϊ και θείος του Ντόναλντ Ντακ, εμφανίζεται για πρώτη φορά σε κόμι στριπ. Είναι δημιουργία του Καρλ Μπαρκς.

1953 Εκδίδεται το περιοδικό PlayBoy από τον Χιου Χέφνερ.

1979 Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου single τους Anarchy In The U.K. , οι Sex Pistols εμφανίζονται σε πρωινή εκπομπή σε τηλεοπτικό κανάλι της Μεγάλης Βρετανίας. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Bill Grundy, ο μπασίστας Glen Matlock λέει την λέξη f*ck. Σαν αποτέλεσμα θα ακυρωθούν όλες οι συναυλίες που είχαν προγραμματίσει για την προώθηση του άλμπουμ τους

2002 Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας.

🎂 Happy Birthday to you 🎂

Έμιλι Μόρτιμερ Ξεκίνησε την καριέρα της από το θέατρο και από τότε έχει υποδυθεί πολλούς ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Scream 3, Match Point και Το Νησί των Καταραμένων. Σήμερα η αγγλίδα ηθοποιός κλείνει τα 50 της και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Γεννήσεις

1761 Μαρί Τισό Δημιουργός του ομώνυμου μουσείου των κέρινων ομοιωμάτων στο Λονδίνο. Έγινε γνωστή χάρη το μουσείο της, το Madame Tussauds, στην Γαλλία.

1923 Morris Βέλγος δημιουργός κόμικς και εμπνευστής του Λούκυ Λουκ, του σερίφη της άγριας δύσης. Η υπογραφή του, με την οποία έγινε γνωστός είναι ουσιαστικά το όνομά του γραμμένο διαφορετικά.

1935 Γούντι Άλεν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Άλεν Στιούαρτ Κένινγκσμπεργκ, αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και μουσικός.

Πηγές

Σαν σήμερα.gr

Εορτολόγιο.net

Αλμανάκ Βικιπαίδεια

Νένα Ευθυμιάδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59