Πώς απάντησε η φύση στην καραντίνα μας (pics,vid)

Written by on 21/03/2020

image_print

Όταν όλα σταμάτησαν, η φύση βρήκε την ευκαιρία να επανέλθει

Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως υπάρχει κάτι θετικό μέσα σε αυτή την φρικτή και συνεχιζόμενη εξάπλωση του SARS-CoV-2 σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά, καθώς οι πόλεις και οι ζωές μας κινδυνεύουν από αυτή τη μεταδοτική ασθένεια, η φύση ξανασυστήνεται.

Η γενικότερη οικονομική επιβράδυνση και η μείωση των μετακινήσεων ως αποτέλεσμα της καραντίνας μείωσε δραματικά τους ρύπους.

Οι δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν από τη NASA έδειξαν σταθερή μείωση του διοξειδίου του αζώτου (NO2) στην Κίνα λόγω της καραντίνας.

Το ίδιο αποτέλεσμα έχει παρατηρηθεί και στην Ιταλία, τη χώρα που πλήττεται χειρότερα από την Κίνα, η οποία από σήμερα έχει πάνω από 25.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ενώ ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει.

https://youtu.be/qwWAGWhJ50s

Τα ελάφια στη Nara, στην Ιαπωνία βγήκαν στους δρόμους – το ίδιο και οι πίθηκοι στην Ταϊλάνδη, που έχουν μάθει να μην ψάχνουν το φαγητό τους αλλά να τρέφονται από τους τουρίστες που κατέκλυζαν έως τώρα τα εθνικά πάρκα και τους ζωολογικούς κήπους. 

Στη Γιουνάν 14 ελέφαντες βγήκαν στο δρόμο, έφτασαν σε ένα χωριό, μπήκαν σε ένα χωράφι, έφαγαν καλαμπόκια και έπεσαν για ύπνο!

Με τα κανάλια στη Βενετία άδεια από τη συνηθισμένη κυκλοφορία τους, αφού δεν κυκλοφορούν ούτε οι γόνδολες, ούτε τα λεωφορεία νερού ούτε κόσμος που πετάει σκουπίδια στο νερό, οι φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν καθαρά νερά και την επιστροφή των ψαριών και των δελφινιών.

“Οι άνθρωποι είναι στα σπίτια τους και σταμάτησαν πραγματικά πολλές δραστηριότητες που οδηγούσαν σε τρομερά μεγάλα ποσοστά ρύπανσης”, αναφέρουν οι επιστήμονες. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι οι μειώσεις είναι προσωρινές και ότι όταν οι χώρες και οι οικονομίες επιστρέψουν στην κανονικότητα όλα θα είναι πάλι όπως πριν, εκτός, κι αν τώρα πάρουμε ένα καλό μάθημα.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59