Ο Michael Jordan ως στάση ζωής και έμπνευση

Written by on 08/04/2021

image_print

Άνοιξη, ο καιρός ανοίγει, ο ήλιος αρχίζει να γίνεται πιο καυτός, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το καλοκαίρι έρχεται στο μυαλό μας, ωστόσο το lockdown καλά κρατεί και αναγκαστικά περνάμε πολύ χρόνο κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Το Netflix έχει την τιμητική του, καθώς ακόμα και οι πλέον περιστασιακοί θεατές σειρών και ταινιών του, όπως ο γράφων, χρειάζονται περισσότερα από τα δυο τους χέρια για να μετρήσουν όσα έχουν δει σε όλο αυτό το διάστημα.

Ένα από αυτά που είδα λοιπόν τον τελευταίο καιρό-ναι, ξέρω άργησα λίγο, αλλά είπαμε, δεν συνήθιζα να βλέπω πολλά πράγματα-είναι το Last Dance, η σειρά ντοκιμαντέρ για την ζωή και την καριέρα του Michael Jordan, του καλύτερου για πολλούς μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, σίγουρα όμως του πιο επιδραστικού για το άθλημα και όχι μόνο. Δεν πρόκειται να κάνω κριτική στην σειρά, θα αναφέρω απλώς κάποιες σκέψεις που μου προκάλεσε αυτή.

Μιλάμε για έναν αθλητή με απίστευτο ταλέντο, τρομερή στοχοπροσήλωση, εργατικότητα και καλώς εννοούμενο εγωισμό και ανταγωνιστικότητα. Αυτά είναι στοιχεία που θα βοηθούσαν τον καθένα να φτάσει εκεί που ονειρεύεται: συγκεκριμένο στόχο που να πηγάζει από μέσα του και όχι επειδή αυτό έχει επαγγελματική αποκατάσταση ή φαίνεται εύκολο, όρεξη για άνευ όρων αφοσίωση σε αυτόν τον στόχο, αποφασιστικότητα και πίστη ότι θα τα καταφέρει.

Σε αυτόν τον σπουδαίο αθλητή παρόλο που είχε τόσο ταλέντο, δεν χαρίστηκε τίποτα. Πέρασε δύσκολα τα πρώτα χρόνια και οι επιτυχίες φάνταζαν πολύ μακρινές. Και πάντα έβρισκε μέσα του τα κίνητρα για να συνεχίσει να προσπαθεί. Ακόμα και όταν λοξοδρόμησε και εγκατέλειψε το μπάσκετ, δεν άντεξε μακριά από την μεγάλη του αγάπη, γύρισε και, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά με τρομερή προσπάθεια και προσωπική δουλειά, έφτασε ξανά στην κορυφή και μάλιστα εμφατικά. Οι αποτυχίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε ανθρώπου. Το θέμα είναι πώς τις διαχειρίζεται. Με την σωστή διαχείριση, χρησιμοποιώντας τες δηλαδή ως αφορμή για πιο σκληρή δουλειά, οι αποτυχίες και οι κακοτοπιές είναι το καύσιμο που οδηγεί στο επόμενο βήμα προς την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Η σειρά αυτή λοιπόν δίνει τρομερή έμπνευση και κίνητρα, αν ειδωθεί από την σωστή, πιο διευρυμένη οπτική και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την απόκτηση μιας νοοτροπίας παρόμοιας με του θρυλικού αυτού παίκτη που θα οδηγήσει στην επιτυχία. Ειδικά στις μέρες μας που πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται και νιώθουν ότι το κάνουν χωρίς αντίκρισμα, η σειρά αυτή είναι τροφή για σκέψη, ώστε να ιεραρχηθούν ορθά με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του καθενός, οι στόχοι και να τεθούν οι κατάλληλες προτεραιότητες.

Αισιοδοξία, πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα, σταθερά βήματα προς τον στόχο και όλα μπορούν να επιτευχθούν!

Γιώργος Τσαμήτρος

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59