Κέικ μελιού
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 02/11/2025
| Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά ) ( Μερίδες: 16) |
| 3/4 φλιτζ. τσαγ. μέλι 1/2 κουτ. γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. σόδα 1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο 50 ml ελαιόλαδο Χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι 100 ml φρέσκο γάλα 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κουτ. γλ. Αλάτι |
| Εκτέλεση |
| 1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το μέλι. 2) Ζεσταίνετε το μέλι μέχρι να γίνει αρκετά ρευστό σε υφή ( όχι να βράσει ). 3) Μόλις ζεσταθεί το μέλι αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά. 4) Συνεχίζετε προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και την σόδα. 5) Ανακατεύετε καλά με την βοήθεια ενός σύρματος. 6) Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το αρωματισμένο μέλι και το γάλα. 7) Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σας. 8) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά σας σε ένα άλλο μεγάλο σκεύος ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. 9) Ανακατεύετε καλά. 10) Κάνετε με καθαρά χέρια μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού. 11) Προσθέτετε στην λακκούβα του αλευριού το μείγμα με το μέλι. 12) Ανακατεύετε καλά ομογενοποιώντας την παχύρρευστη ζύμη του κέικ. 13) Όταν ετοιμαστεί η ζύμη του κέικ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 189 βαθμούς. 14) Αδειάζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ή σε μια αλευρωμένη φόρμα. 15) Τοποθετείτε τα φορμάκια ή την φόρμα σας στον προθερμασμένο φούρνο. 16) Ψήνετε το κέικ σας για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. 17) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά φουσκώσει και ροδίσει το κέικ σας το αφαιρείτε από τον φούρνο και τον κλείνετε. 18) Αφήνετε λίγο το κέικ να κρυώσει. 19) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση
