Ένα ποίημα για την αγάπη προς τον εαυτό μας

Written by on 17/11/2020

image_print

Ένα ποίημα γραμμένο για μια άλλη αγάπη, την αγάπη που μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας· ένα ποίημα που θα αγγίξει την καρδιά μας!

Αυτό το κείμενο είναι προσαρμογή ενός ποιήματος που γράφτηκε από την Kim McMillen στο βιβλίο της “Μόλις αγάπησα τον εαυτό μου”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου!

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, διαπίστωσα ότι η αγωνία και η συναισθηματική οδύνη είναι μόνο κάποια προειδοποιητικά σημάδια ότι η ζωή μου δεν συμβαδίζει με την αλήθεια μου. Σήμερα, γνωρίζω ότι αυτό λέγεται “ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου κατάλαβα ότι μπορεί να πληγώσω κάποιον εάν προσπαθήσω να εκπληρώσω τις δικές μου επιθυμίες μέσα από εκείνον, παρόλο που ξέρω ότι η χρονική στιγμή δεν ήταν σωστή και ότι το πρόσωπο αυτό δεν ήταν έτοιμο, όσο κι αν εγώ ήμουν. Σήμερα, γνωρίζω ότι αυτό λέγεται “ΣΕΒΑΣΜΟΣ”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, σταμάτησα να ζω διαφορετικά από αυτό που μου υπαγόρευαν οι προσδοκίες μου και κατάφερα να δω όλα εκείνα που με καλούσαν να ωριμάσω. Σήμερα, γνωρίζω ότι αυτό λέγεται “ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, κατάλαβα ότι σε κάθε περίπτωση, βρίσκομαι στο σωστό μέρος, στο σωστό χρόνο και ότι όλα συμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Έτσι μπορώ να έχω ηρεμία. Σήμερα, γνωρίζω ότι αυτό λέγεται “ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, σταμάτησα να κλέβω τον χρόνο μου, έπαψα να σχεδιάζω μεγαλεπήβολα έργα για το μέλλον. Σήμερα, κάνω μόνο ό, τι μου δίνει χαρά και ευτυχία, πράγματα που μου αρέσουν και κάνουν την καρδιά μου ευτυχισμένη! Τα κάνω με τον δικό μου τρόπο και με τον δικό μου ρυθμό. Σήμερα, γνωρίζω ότι αυτό λέγεται “ΑΠΛΟΤΗΤΑ”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, απελευθερώθηκα από οτιδήποτε έβλαπτε την υγεία μου – διατροφή, άνθρωποι, πράγματα, καταστάσεις και όλα όσα με έκαναν να απομακρύνομαι από τον εαυτό μου. Στην αρχή νόμισα ότι είναι ένας υγιής εγωισμός. Σήμερα, γνωρίζω ότι αυτό λέγεται “ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου σταμάτησα να προσπαθώ να είμαι πάντα σωστός και από τότε έκανα λιγότερα λάθη. Σήμερα, γνωρίζω ότι αυτό λέγεται  “ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ”.

Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, αρνήθηκα να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον. Τώρα, ζω μόνο για τη στιγμή, αυτή τη μαγική στιγμή που ζω. Σήμερα ζω κάθε μέρα, μέρα με τη μέρα και γνωρίζω ότι αυτό λέγεται “ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ”.


Μόλις άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, αναγνώρισα ότι το μυαλό μου μπορεί να μου στήνει παγίδες και να με αρρωσταίνει. Αλλά όταν έγινα ένα με την καρδιά μου, το μυαλό μου έγινε ένας πολύτιμος σύμμαχος. Σήμερα ονομάζω αυτόν τον δεσμό “ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ “.

Δεν χρειάζεται πλέον να φοβόμαστε τις συγκρούσεις, τις  αντιπαραθέσεις, ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον εαυτό μας ή με τους άλλους. Ακόμα και τα αστέρια συγκρούονται, από τα συντρίμμια τους όμως γεννιούνται νέοι κόσμοι. Σήμερα ξέρω ότι “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ”.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59