Το απανωτό σοκ στη ροκ σκηνή

Written by on 29/07/2021

image_print

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι βιώνουμε μέρες 2016 – 2019, τότε που η μία απώλεια διαδεχόταν την άλλη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κι έχουν φύγει αρκετά ονόματα της ροκ σκηνής από τη ζωή. Το να υπάρξουν 2 θάνατοι με διαφορά 48 ωρών, είναι κάτι που δεν το συναντάμε συχνά. Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός drummer Joey Jordinson, που ήταν κι ένας από τους ιδρυτές των Slipknot, ενώ την Τετάρτη 28 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο Dusty Hill, που ήταν ο μπασίστας των ZZ Top.

Γεννημένος στις 26 Απριλίου του 1975, ο Joey Jordinson ήταν ένας από τους βασικούς ιδρυτές των Slipknot, αλλά κι ένα από τα βασικά γρανάζια ως προς την επιτυχία που γνώρισαν μέχρι τώρα. Συμμετείχε στους 4 πρώτους δίσκους τους, με τελευταίο το All Hope Is Gone το 2008, καθώς αποχώρισε από τη μπάντα το 2013, καθώς έπασχε από εγκάρδια μυελίτιδα. Πέθανε στις 26 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του ύπνου σε ηλικία 46 ετών, και την είδηση την έκαναν γνωστή η οικογένεια του Joey, καθώς ανέφεραν το εξής:

“Με μεγάλη μας θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση πως ο Joey Jordison, διάσημος ντράμερ, μουσικός και καλλιτέχνης, απεβίωσε ήρεμα κατά τη διάρκεια του ύπνου του στις 26 Ιουλίου 2021. Ήταν 46 ετών. Όσοι τον ήξεραν, αντιλαμβάνονταν την ευφυία και την αντίληψή του, την ευγενική του προσωπικότητα, τη μεγάλη του καρδιά και την αγάπη του για οτιδήποτε είχε να κάνει με την μουσική και την οικογένεια. Η οικογένεια του Joey ζητάει από τους φίλους, δημοσιογράφους και θαυμαστές του να δείξουν κατανόηση τη θέλησή μας για ιδιωτικότητα και ηρεμία σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες ώρες.”

Γεννημένος στις 19 Μαΐου του 1949, ο Dusty Hill ήταν ο μπασίστας των ZZ Top, και ένα από τα βασικά μέλη που ευθύνονται για την επιτυχία που σημείωσαν μέχρι σήμερα. Κι αυτή η επιτυχία, έδωσε μια θέση στον Dusty Hill και στους ZZ Top μια θέση στο Rock and Roll Hall of Fame το 2004. Πέθανε στις 28 Ιουλίου σε ηλικία 72 ετών, κατά τη διάρκεια του ύπνου, και την κάνανε γνωστή την είδηση τα εναπομείναντα μέλη των ZZ Top, λέγοντας ότι:

“Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Dusty Hill πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στο Χιούστον του Τέξας. Τόσο σε εμάς όσο και στο πλήθος θαυμαστών των ZZ Top, θα λείψει η ακλόνητη παρουσία σου και η καλοσύνη σου”

Rock In Paradise Joey Jordinson & Dusty Hill!!!

Χριστόφορος Χατζόπουλος
Ραδιοφωνικός Παραγωγός & Μουσικός Συντάκτης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 Current show

Group Therapy

16:00 17:59

 Current show

Group Therapy

16:00 17:59