Σαν σήμερα | 22 Νοεμβρίου

Written by on 22/11/2021

image_print

Η Ταυτότητα της ημέρας

Γιορτάζουν

  • Βαλέριος, Βαλεριανός, Βαλέρια, Βαλεριάνα, Βάλια,Βάλιος
  • Σεσίλια, Κεκίλια, Κικίλια
  • Φιλήμων, Φιλήμονας, Φιλημονή, Φιλημόνα
  • Ιάκωβος, Ιακωβίνα, Ζακελίνα *

Κινηματογραφικά γεγονότα ανά τον κόσμο

1995 Κάνει πρεμιέρα στην αμερικανική η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Pixar ακολουθεί τον Woody καθώς αντιμετωπίζει τη ζήλια του για τον νεοφερμένο Buzz Lightyear. Αποτέλεσε την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου – διασκευασμένου ή πρωτότυπου. Ο Buzz Aldrin, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι, αποτέλεσε την έμπνευση για το όνομα του Buzz Lightyear.

2017 Κάνει πρεμιέρα στην Αμερική, το Coco είναι αμερικανική 3D ταινία μιούζικαλ-φαντασίας, επεξεργασμένη σε Η/Υ σε παραγωγή της Pixar Animation Studios και διανομή της Walt Disney Pictures.Είναι βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα του Λι Άνκριτς, σε σκηνοθεσία του ίδιου με 2ο σκηνοθέτη τον Άντριαν Μολίνα. Η ιστορία αφορά τον 12χρονο Μιγκέλ Ριβέρα που μεταφέρεται απρόσμενα στη χώρα των νεκρών, όπου αναζητά τη βοήθεια του μουσικού προ-προπάππου του για να επιστρέψει στην οικογένεια του ανάμεσα στους ζωντανούς.

2018 Στο κλίμα των ημερών κάνει πρεμιέρα μια Χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix, που αφηγείται την ιστορία ενός αδελφού και μιας αδελφής που καταστρώνουν ένα σχέδιο για να πιάσουν τον Άγιο Βασίλη 🎅 την παραμονή των Χριστουγέννων. Αφού τρακάρουν το έλκηθρο του, το δίδυμο αναγκάζεται να σώσει τα Χριστούγεννα.Οι πρωταγωνιστές Kimberly Williams-Paisley και Oliver Hudson είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στη σειρά Nashville.

2019 Κυκλοφόρησε από την Walt Disney Pictures, το Ψυχρά κι Ανάποδα 2 (Frozen II) ,το επιτυχημένου αμερικανικό 3D μιούζικαλ φαντασίας κινουμένων σχεδίων παραγωγής, που προβλήθηκε το 2013 ως συνέχεια του Ψυχρά κι Ανάποδα (2013). Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί φωνής από την πρώτη ταινία Ιντίνα Μενζέλ, Κρίστεν Μπελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ και Σαντίνο Φοντάνα, μαζί με τις νέες φωνές των Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και Στέρλινγκ Κ. Μπράουν.

Γεγονότα ανα τον κόσμο

1963 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, δολοφονείται στο Ντάλας. Ο αντιπρόεδρος, Λίντον Τζόνσον, ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.


🎂 Happy Birthday to you 🎂

Mark Ruffalo Γενέθλια σήμερα και για τον ταλαντούχο αμερικανό ηθοποιό, ο οποίος κλείνει τα 54 (και δεν του φαίνεται καθόλου!). Γεννημένος στο Kenosha του Wisconsin το 1967 και Τοξότης στο ζώδιο.Γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες όπως Ξαφνικά…30 (13 Going on 30), Οι Φήμες Λένε… (Rumor Has It…), Spotlight, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Foxcatcher και Shutter Island. Κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του στο δράμα του 2010 The Kids Are All Right. Συνειφασμένος με τον ρόλο του Hulk στην σειρά Avengers της Marvel. Last but not least, στη μίνι σειρά I know this much is true… είναι συνταρακτικός!!!

Ville Valo Γεννημένος στο Ελσίνκι της Φιλανδίας το 1976 και Τοξότης στο ζώδιο. Βαρύτονος και τραγουδιστής του φινλανδικού ροκ συγκροτήματος HIM, συντομογραφία του His Infernal Majesty. Το 2004, το Metal Hammer του απένειμε το βραβείο Golden God.Πριν γίνει διάσημος και σχηματίσει τους HIM , δούλευε με μερική απασχόληση στο sex shop του πατέρα του. Μια από τις συνεργασίες του που ξεχώρισαν είναι η all time classic διασκευή του Summer Wine με την Natalia Avelon. Σήμερα κλείνει τα 45 και αναμένουμε μια δυναμική επιστροφή του στη διεθνή μουσική σκηνή.

Scarlett Johansson Γεννημένη στη Νέα Υόρκη το 1984 και Τοξότης στο ζώδιο. Κέρδισε κοινό, κριτικούς καθώς επίσης και το βραβείο BAFTA καλύτερης ηθοποιού για το ρόλο της στην ταινία Lost in Translation του 2003. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στις ταινίες The Prestige, Vicky Cristina Barcelona, Don Jon, We Bought a Zoo και Under the Skin και πήρε τον ρόλο της υπερ-ηρωίδας Μαύρης Χήρας (Black Widow) στη σειρά ταινιών της Marvel. Η καταξιωμένη αμερικανίδα ηθοποιός  και τραγουδίστρια, κλείνει σήμερα τα 37!!!

Γεννήθηκαν

1819 Τζορτζ Έλιοτ, Αγγλίδα συγγραφέας

1930 Κώστας Ρηγόπουλος, Έλληνας ηθοποιός

1934 Ρίτα Σακελλαρίου, Ελληνίδα τραγουδίστρια, γεννημένη στη Σητεία της Κρήτης. Στα πρώτα της βήματα στο χώρο έκανε σεγκόντα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιάννη Παπαϊωάννου, με τους οποίους συνεργάστηκε οχτώ χρόνια και λίγο αργότερα έγινε «πρώτο όνομα» στην Τριάνα του Χειλά με το τραγούδι Ιστορία μου, αμαρτία μου. Από τα τραπέζια του Κουίν Αν (νυχτερινό μαγαζί στην Εθνική Οδό, το οποίο διατηρούσε για μα πενταετία με τον δεύτερο συζυγό της) πέρασαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, όπως ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Άγκνιου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Άντονι Κουίν και η Μελίνα Μερκούρη, για να απολαύσουν τα σουξέ της Ρίτας: Παράνομή μου αγάπηΚάθε ηλιοβασίλεμαΑν κάνω άτακτη ζωή . Πιστός θαυμαστής της ήταν βέβαια και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, που ήθελε πάντα να του τραγουδά και να χορεύει το Αυτός ο άνθρωπος, αυτός. Όταν πήγε στη Νεράιδα, μαζί με την Άννα Βίσση, ο κόσμος την αναγνώρισε μόνο από τη φωνή. Είχε αδυνατίσει πολύ κι είχε βαφτεί ξανθιά. Τότε, το 1986, ο Νίκος Καρβέλας της πρότεινε να κάνουν δίσκο. Η Γάτα («Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα») ήταν το σουξέ που δεν περίμενε από το δίσκο Αρέσω. Ακολούθησαν Οι σαραντάρες=δύο εικοσάρεςΑυτός ο έρωτας, αυτό το αγόρι, αλλά και το Εγώ δεν πάω Μέγαρο. Κάποια ακόμη δικά μου αγαπημένα από την δισκογραφία της τα τραγούδια Σώσε με, Δε θέλω κανένα,Πολλά λες,Είκοσι Μάηδες, Θέλω να κάνω ταραχή και Μια ζωή πληρώνω. (Θαν. 6/8/1999)




Έφυγαν από τη ζωή, το έργο τους όμως παραμένει αναλλέιωτο.

1916 Τζακ Λόντον, Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας.  Έγραψε πάνω από 50 βιβλία, όπως Η κοιλάδα του φεγγαριούΤο κάλεσμα της άγριας φύσηςΜάρτιν ΉντενΟ θαλασσόλυκος,Ο Ασπροδόντης, Η μικρή κυρία του μεγάλου σπιτιού, και άλλα. Πρωτοπόρος στην αγορά της εμπορικής μυθιστοριογραφίας σε λαϊκά περιοδικά, υπήρξε από τους πρώτους Αμερικανούς συγγραφείς που μπόρεσε να ζήσει μόνο από τη συγγραφή και να κάνει μια δίόλου ευκαταφρόνητη περιουσία.Έζησε ολοκληρωτικά τη ζωή του, πάντα πρόθυμος να προσφέρει τον εαυτό του και την περιουσία του σ’ εκείνους που συμπαθούσε.Το ιδανικό αγρόκτημα του Τζακ Λόντον είναι τώρα το National Historic Landmark. (Γεν. 12/1/1876, Σαν Φρανσίσκο) 


Πηγές

Εορτολόγιο.net

Σαν σήμερα.gr

Famous Birthdays.com

Nένα Ευθυμιάδου

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59











Current show

Group Therapy

16:00 17:59