Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του πειράματος σχετικά με τη διεξαγωγή συναυλιών στη Γερμανία

Written by on 04/11/2020

image_print

Τον Αύγουστο, επιστημονική ομάδα από τη Γερμανία ζήτησε από 1400, εν τέλει, μουσικόφιλους, να συμμετάσχουν σε πείραμα σχετικά με την κατανόηση του τρόπου εξάπλωσης του κορονοϊού σε συναυλιακούς χώρους.

Η μελέτη Restart-19, όπως ονομάζεται, διεξήχθηκε στις 22 Αυγούστου στη Λειψία σε συναυλία του pop καλλιτέχνη Tim Bendzko, μέσω της χρήσης ειδικών συσκευών καταγραφής κίνησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν τώρα στο διαδίκτυο.

Οι συμμετέχοντες, που είχαν κάνει τεστ Covid-19, πριν την συναυλία, για 10 ώρες τους είχε ζητηθεί να κινούνται και να πραγματοποιούν διάφορα σενάρια εντός του συναυλιακού χώρου, με διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας και κοινωνικοποίησης.

Όπως σημειώνουν οι New York Times, οι μελετητές κατέληξαν στο πόρισμα πως το ρίσκο της εξάπλωσης του ιού σε συναυλιακούς χώρους είναι χαμηλό προς πολύ χαμηλό, εφόσον πάντα όσοι προσέρχονται τηρούν στο έπακρο τα μέτρα υγιεινής και ο χώρος διαθέτει καλό σύστημα εξαερισμού και το ανάλογο μέγεθος.

Ο Dr. Michael Gekle, μέλος της επιστημονικής ομάδας, σχολίασε:

«Δεν υπάρχει επιχείρημα εναντίον της μη διεξαγωγής μιας τέτοιας εκδήλωσης. Η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι πολύ μικρή».

Οι ερευνητές συμπέραναν πως ο εξαερισμός είναι καθοριστικός ως προς την μείωση της εξάπλωσης του ιού. Επιπρόσθετα, η αποστασιοποίηση ήταν ο δεύτερος πιο καθοριστικός παράγων, με την έρευνα να καταλήγει στο συμπέρασμα πως το μεγαλύτερο ρίσκο έκθεσης του κόσμου υφίσταται είτε στα διαλείμματα της συναυλίας είτε κατά την είσοδο στον χώρο, όπου παρατηρούνταν σχετικός συνωστισμός.

Η Dr. Gabriel Scally, πρόεδρος επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής, σχολίασε στους Times πως τα αποτελέσματα της έρευνας είναι «πιθανώς χρήσιμα», τονίζοντας όμως πως το συγκεκριμένο περιβάλλον ίσως είναι δύσκολο να μεταφερθεί σε πραγματικές συναυλίες.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Οφείλει να τονισθεί πως η δημοσίευση δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Πηγή

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Night People

12:00 13:59











Current show

Night People

12:00 13:59