Σπιτικό παγωτό με μυζήθρα

Written by on 22/05/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 140 λεπτά )
( Μερίδες: 5-6 )
1/2 λίτρα παγωτό βανίλια
4-5 κουτ. σουπ. αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζ. τσαγ. μέλι
250 γραμ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
Λίγο ακόμη μέλι & φιλέ αμυγδάλου ( για το γαρνίρισμα )
Εκτέλεση
1) Βγάζετε το έτοιμο παγωτό βανίλιας σας από την κατάψυξη και το αφήνετε για 10 λεπτά σε
θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει.

2) Σε ένα ταψάκι ρίχνετε τα αμύγδαλα.

3) Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

4) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με τα αμύγδαλα.

5) Αφήνετε το ταψί με τα αμύγδαλα μέσα στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
ελαφρά τα αμύγδαλα.

6) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά και ροδίσουν ελαφρά τα αμύγδαλα ανοίγετε την πόρτα του φούρνου
και βγάζετε το ταψί με τα αμύγδαλα.

7) Ακουμπάτε το ταψί με τα αμύγδαλα σε έναν πάγκο εργασίας και τα αφήνετε να κρυώσουν.

8) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού.

9) Αφήνετε το μπολ του παγωτού στην κατάψυξη να παγώσει για 10-15 λεπτά.

10) Στην διάρκεια που παγώνει το μπολ στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την μυζήθρα.

11) Ξεκινάτε το μίξερ και την αλέθετε.

12) Όταν αλεστεί η μυζήθρα προσθέτετε σιγά-σιγά το μέλι.

13) Χτυπάτε τα υλικά σας για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει μία κρέμα.

14) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά και προκύψει μία κρέμα σταματάτε το μίξερ.

15) Αφήνετε την κρέμα στην άκρη.

16) Ανοίγετε το παγωτό βανίλια και το ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

17) Προσθέτετε μέσα στο παγωτό το μείγμα που φτιάξατε πριν ( μέλι και μυζήθρα ).

18) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ή ενός κουταλιού ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ενωθούν
τα 2 μείγματα μεταξύ τους.

19) Βγάζετε το μεταλλικό μπολ που είχατε βάλει στην κατάψυξη και ρίχνετε μέσα σε αυτό τα 2 μείγματα
που ενώσατε.

20) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε το παγωτό σας για 90 λεπτά να σφίξει.

21) Όταν περάσουν τα 90 λεπτά και σφίξει το παγωτό ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και
αφαιρείτε το μπολ με αυτό.

22) Με την βοήθεια ενός κουταλιού για παγωτό ή κανονικού σερβίρετε το παγωτό σε μπολ ή ποτήρια.

23) Πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου και γαρνίρετε με μέλι.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού ή κερασάκια μαρασκίνο.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό φρούτα της εποχής κομμένα σε τετραγωνάκια.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό φρουί γλασέ.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό μαστίχα Χίου τριμμένη

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]