Σπιτική μυζήθρα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 29/05/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: ( Μερίδες: 1 μεγάλο κεφάλι ) |
2 λίτρο γάλα πρόβειο ή αγελαδινό 1 ποτήρι του κρασιού νερό 1/2 κουτλ. γλ. αλάτι Πυτιά 1/2 κουτ. γλ. |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το γάλα. 2) Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό. 3) Όταν γίνει χλιαρό το γάλα προσθέτετε το νερό, την πυτιά και το αλάτι. 4) Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. 5) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει. 6) Όταν περάσουν τα 45 λεπτά τοποθετείτε το τυρί σας σε μία τσαντίλα ( ύφασμα φτιαγμένα από λινό ) για να στραγγίξει από τα υγρά του. 7) Αφήνετε την μυζήθρα μέσα στην τσαντίλα για μία μέρα. 8) Το επόμενο πρωί αλλάζετε το πανί και το αφήνετε να στραγγίξει καλά. 9) Αφήνετε πάλι για μία μέρα με το καινούργιο πανί την μυζήθρα σας. 10) Την τρίτη μέρα αλλάζετε άλλο ένα πανί αλλά επάνω τοποθετείτε ένα βάρος για να στραγγίξουν και τα τελευταία υγρά που τυχόν έχουν απομείνει. ( Αν θέλετε προσθέτετε αλάτι ). 11) Μόλις στραγγίξουν τα τελευταία υγρά κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συτναγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αλείψετε την μυζήθρα σε μία φέτα ψωμί. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε με την μυζήθρα γλυκό της αρεσκείας σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε με την μυζήθρα σας τυρόπιτα. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο πιπέρι. |
Καλή απόλαυση