Κεμπάπ προβατίνας με πικάντικη σάλτσα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 30/05/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
Υλικά ( για τα κεμπάπ ) 800 γραμ. κιμάς προβατίνας 200 γραμ. χοιρινός κιμάς 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1 κουτ. γλ. κύμινο σε σκόνη 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1 κουτ. γλ. πελτές ντομάτας Φρέσκο θυμάρι 100 γραμ. τριμμένο κασέρι 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος Υλικά ( για την πικάντικη σάλτσα ) 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κουτ. σουπ. καυτερή πάστα 30 γραμ. πετιμέζι Πιπεριές κέρατα ( για το σερβίρισμα ) |
Εκτέλεση ( για τα κεμπάπ ) |
1) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. 2) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. 3) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. 4) Τρίβετε το κασέρι σε ένα τρίφτη. 5) Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ. 6) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν ζυμώνοντας τα πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά. 7) Μόλις ζυμώσετε όλα τα υλικά σας για 5 λεπτά και ενσωματωθούν ρίχνετε το τριμμένο κασέρι. 8) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε το μείγμα μέσα σε αυτό για περίπου 6 ώρες ή ένα βράδυ. 9) Ετοιμάζετε την σάλτσα. |
Εκτέλεση ( για την πικάντικη σάλτσα και το τελείωμα των κεμπάπ ) |
1) Σε ένα μπολ βάζετε την καυτερή πάστα, το γιαούρτι και το πετιμέζι. 2) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ή μίας σπάτουλας σιλικόνης ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. 3) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε την σάλτσα. 4) Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα μπαστουνάκια των 70 γραμ το καθένα. 5) Ανάβετε και προθερμαίνετε την σχάρα. 6) Τοποθετείτε επάνω στην σχάρα τα κεμπάπ και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές. 7) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα. 8) Όταν ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα κεμπάπ και από τις 2 πλευρές με την βοήθεια μίας λαβίδας τα αφαιρείτε από την σχάρα και τα ακουμπάτε στον δίσκο με το απορροφητικό χαρτί. 9) Τοποθετείτε επάνω στην σχάρα τις πιπεριές κέρατα και τις αφήνετε να ψηθούν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 10) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα οι πιπεριές με την βοήθεια μίας λαβίδας τις αφαιρείτε και τις ακουμπάτε στον δίσκο με τα κεμπάπ. 11) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. 12) Συνοδεύετε με τις πιπεριές κέρατα και την σάλτσα γιαουρτιού. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο κεμπάπ καυτερή πάπρικα ή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή μπούκοβο ή τσίλι και να τα κάνετε πικάντικα. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την σος γιαουρτιού με κόκκινη σάλτσα πικάντικη. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας ή πατάτες βραστές. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με μία σαλάτα της αρεσκείας σας. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον κιμά προβατίνας με κιμά μοσχαριού ή αρνιού. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κεμπάπ με πίτες ή πίτες αράβικες. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στα κεμπάπ λίγο μουστάρδα. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. |
Καλή απόλαυση