Semifreddo (Σεμιφρέντο) λεμονιού με σιρόπι βότκας και φρέσκα βατόμουρα!!

Written by on 20/06/2020

image_print

Μια καλοκαιρινή συνταγή εμπνευσμένη από τη Ιταλική κουζίνα που ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στις γεύσεις και στα αρώματά της !!! Κανένας ουρανίσκος δεν θα μπορέσει να αντισταθεί !

Υλικά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Ξύσμα 1 λεμονιού
80 ml χυμό λεμονιού
4 κρόκοι αυγού
250 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι βότκας
1 κούπα ζάχαρη άχνη (220 γρ.)
60 – 80 ml βότκα
Ξύσμα 1 λεμονιού
100 ml χυμό λεμονιού
1/2 κούπα φρέσκα βατόμουρα ( ή σμέουρα)
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μεσαία φωτιά τον χυμό λεμονιού με την ζάχαρη και το ξύσμα για 8- 10 λεπτά , μέχρι να να σιροπιάσει.

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών για 5 – 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα . Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι λεμονιού κι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα ώσπου να σχηματίσει κορυφές κι ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το σιρόπι λεμονιού να ομογενοποιηθεί.

Αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ατομικές φόρμες και τις καλύπτουμε με μεμβράνη. Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή τις αφήνουμε όλη την νύχτα.

Για το σιρόπι
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά . Μόλις το σιρόπι πυκνώσει , κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Σερβίρισμα
Βυθίζουμε τις βάσεις της κάθε φόρμας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τις αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο . Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι βότκας και στολίζουμε με τα φρέσκα βατόμουρα!

Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!

Μαρία Γιαννούλη

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Group Therapy

16:00 17:59