Λαχταριστά και αφράτα Pancakes αρωματισμένα με ξύσμα και χυμό λεμονιού ! Μια διαφορετική νότα στο πρωινό σας που αξίζει να δοκιμάσετε!!!

Υλικά  
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ ζάχαρη καστανή
2 φλυτζάνια ξινόγαλο
2 κ.γ baking powder
1 κ.γ μαγειρική σόδα
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 κ.γ αλάτι
4 κ.σ βούτυρο λιωμένο & επιπλέον για το τηγάνισμα
2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ παπαρουνόσπορος

Για την σως μασκαρπόνε

150 γρ mascarpone
50 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ.σ ζάχαρη άχνη
½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
Εκτέλεση

Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού για να αρωματιστεί η ζάχαρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το baking powder , τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα και ανακατεύουμε πάλι. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ , χτυπάμε τα αυγά με το ξινόγαλα, την βανίλια , το χυμό λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο.

Προσθέτουμε τα στερεά συστατικά στο υγρό μείγμα και ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Σε μέτρια φωτιά , βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι .Ρίχνουμε 2 -3 κ.σ από το χυλό και ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι φουσκάλες στο pancake.

Αναποδογυρίζουμε το pancake με μία σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Σερβίρουμε με την κρέμα mascarpone.

Για την κρέμα μασκαρπόνε

Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει το μείγμα  ομοιογενές.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε ακόμη:  Καρμπονάρα με μανιτάρια, ζαμπόν, μπέικον και μακαρόνια

Μαρία Γιαννούλη